A to se řešit dá i jinak. Například stavební úpravou pokoje (okno..), kamerou, neustálou přítomností sestry, vytvořením dohledového pracoviště blíže (aby alespoň slyšeli, že něco pípá), atd..
Chápu, takže netušíte, co se kolem děje. V nemocnicích teď podle vás mají spoustu volného místa, takže je ideální čas na to něco tam bourat a zdít. A nebo tam aspoň mají spoustu sestřiček, které se nudí. Já teda mám úplně jiné zprávy.
Ale máte pravdu v tom, že pokud pacient zemře, protože už pro něj nebylo místo na JIP, nehrozí už u něj to, že by došlo k úrazu elektrickým proudem nebo ke komplikacím způsobeným infekcí.
Něco tam bastlit s Raspberry Pi a podobně je opravdu nemožné. Pořád je to nemocnice.
Svým způsobem vám to závidím, že si myslíte, že nemocnice zvládají všechno v pohodě a ještě mají rezervy, aby zvládly další covid případy, vše naprosto podle norem, bez přetěžování zdravotnického personálu.
Jedna vec je podomacku udelana rouska z bavlny nebo z kusu plexiskla udelanej stit, druha vec je elektricke zarizeni primo pripojene na pacienta nebo zivotni funkce monitorujici.
A třetí věc je, že máte pacienta, u kterého by bylo monitorování životních funkcí vhodné nebo dokonce nutné – a máte na výběr, zda je nemonitorovat vůbec, protože další zařízení podle norem už není k dispozici, nebo je monitorovat alespoň něčím, co nesplní normy, ale jakž takž to funguje.
Všimněte si, že jsem hned na začátku psal, že pokud by takové zařízení víc nefungovalo než fungovalo, napáchá víc škody než užitku. Ale pokud by nějak rozumně fungovalo, dává smysl ho použít, pokud profesionální zařízení splňující všechny normy nebudou k dispozici.