Jde odemknout zavaděč na XIAOMI rok,dva starém normálním způsobem? Jestli se nepletu, tak bez odemklého zavaděče se nedá udělat nic (nebo se tam dá nahrát jiný image, ale telefon se odmítne spustit, ale to asi je detail)
Tím myslím, registrace do nějaké čínské databáze (to, že tam musí být telefonní číslo použité v tom telefonu je jen perlička), pak čekáním než soudruzi žádost(doslova) posoudí (dokonce ve FAQ se píše během té doby aktivně používat telefon)
Pak si do počítače stahovat jakýsi Unlock tool (a na fórech každý doporučuje svoji "starší" verzi, případně modifikovanou), což je 50MB spatlanina co renderuje nějaký server side stránky z přihlašovacího portálu + balík driverů, obsahuje to také VMProtectSDK32.dll...
Do třetice, když už to vypadá, že mám potvrzený účet a přihlásím se v tom programu mi to napíše
Your account was disabled, contact support for request for reactivation
=== detaily: due to violation of xiaomi account terms and conditions....
Nevím, co jsem udělal špatně..., (
ale působí to na mě tak, že s telefonem to nic nemá společného, ale že aktivace účtu v čínské databázi složek proběhla nestandartně) telefon právě byl předtím factory resetován (nijak uzamčený žádným způsobem jako ztracené zařízení, jde klasicky používat) ale nepoužíval jsem ho (ehm nepřipojoval do whitelistovaného internetu přes wifi, ale ozkušoval funkce)
, byl boj si zařídit ten účet (na disposable freemailu ), potvrdit potvrzovací link z mailu šlo asi až na pátý pokus a stejně tak byl boj spustit a najít správnou verzi unlock toolu (házelo to různé hlášky že se nepodařilo načíst profil nebo to bylo brutálně pomalé, bílé obrazovky)
Prostě celý proces jsem se snažil izolovat, aby nedošlo ke kompromitaci (komunikace jen zjiné adresy a přes mobilní data) ale i tak člověk pracuje s hustým bahnem (pochybné programy, registrace na pochybných serverech, kde jsou čínské chybové hlášky --- při přihlašování do účtu pro odemčení mi to házelo v překladu
human detection failed(přibližně) čínsky - protože jsem měl blokované google captcha, které to vyžadovalo, i když jsem v konzoli viděl, že se načítala už nějaká čínská kopie captcha)
JE TOHLE NORMÁLNÍ???
Mám chuť se na to vykašlat, to opravdu není normální cesta jak rootnout telefon ? Nebo aspoň nějakou značku, kde root jde udělat bez komunikace s rozvědkou, schvalovacího kolečka a instalace prapodivných programů???
MOMENTÁLNĚ čekám (až 3 dny) na vydání posudku, zda mi bude účet (tedy žádost o reaktivaci účtu) odblokován ze stavu disabledJinak zde je takový seznámek (pouze DNS dotazů; samotná komunikace je zařízlá)
(je to grep dns logu | sort | uniq , věděli byste jak provést setřídění "odzadu"? tj něco jako | reverse|uniq|sort|reverse)
accounts.google.com
alt1-mtalk.google.com
alt4-mtalk.google.com
alt6-mtalk.google.com
alt7-mtalk.google.com
alt8-mtalk.google.com
android.clients.google.com
android.googleapis.com
api.ad.intl.xiaomi.com
api.micloud.xiaomi.net
api.sec.intl.miui.com
app-measurement.com
clientservices.googleapis.com
clients1.google.com
connectivitycheck.gstatic.com
connect.rom.miui.com
data.mistat.intl.xiaomi.com
find.api.micloud.xiaomi.net
firebaseremoteconfig.googleapis.com
fr.app.chat.global.xiaomi.net
globalapi.ad.xiaomi.com
global.market.xiaomi.com
jupiter.intl.sys.miui.com
mazu.sec.miui.com
mtalk.google.com
play.googleapis.com
resolver.msg.global.xiaomi.net
sdkconfig.ad.intl.xiaomi.com
tracking.intl.miui.com
update.googleapis.com
www.facebook.com
www.googleapis.com
www.google.com
www.gstatic.com
www.qq.com
xtrapath1.izatcloud.net
xtrapath2.izatcloud.net
xtrapath3.izatcloud.net
Rád bych věděl, co každá doména je zač (i ty googlí snad jen kromě gstatic a youtube mě nechávají klidným)....