Ten problém tady právě je. Já potřebuji tak aspoň 100/50, abych mohl rychle práci stáhnout, zpracovat a pak ji rozeslat na různá místa. Teď jedu 300/300 a ušetří mi to spoustu nervů.. Je až neskutečné, jak i ČR je v tomhle zaostalá i ve větších městech, natož někde v horách.
Hele žiju v Novém Boru, je tu 5G síť (Nordic/O2), 100/10 MBit, některé domky mají DSL 250/25 Mbit. Je tu levně, za řadovku tu platím 9.000 Kč měsíčně hypo, 150m2, drobná zahrádka, garáž a parking před barákem pro 2 auta navíc.
V centru České Lípy se tu teď tahala optika. Problém je ten že v levném místě v čechách nechceš žít v paneláku, kde jsou vysoké rychlosti, protože socky, nevím jak hrozné to je, jen ti řeknu, že tu hypo na byt na 2kk bude třeba 4.000 Kč měsíčně, takže nákladově je to zlaté, ale já bych se prostě v severních čechách bál bydlet v bytovce, proč nech si každý domyslí. Na druhou stranu jsem teď na srealitách viděl v české lípě novostavbu v centru, hezký barák, byty cca. 3-4 mio, parkovací stání v ceně, moc pěkná stavba, tam bych se sousedů asi nebál.
Jen tě upozorňuji na jednu věc v horách, a já si to jako pražák neuvědomil, a to je sníh. Jako v létě super, ale v zimě když máš barák řešíš to, jak se toho sněhu zbavíš, čistíš auto, vozovky nemusí být skvěle sjízdné, ono ti to z pohledu pražáka nepřijde, protože v Praze sníh druhý den roztaje a můžeš klidně celý rok jezdit na letňácích, na horách to takové není.
Těch 100/10 Mbit je většinou dostačující, projdi si pokrytí Nordic Telecomu, má pokrytý hodně menších měst, dá se to v poho. Z levných lokalit mě ještě zaujala Nová a Stará paka, jaromeř. O Karlových varech a dalovicích jsem dříve také uvažoval, mám to tam moc rád.
Jinak co se týká života v horách, nevím jak ty, ale já když přes týden pracuji, tak ani nemám čas se jít projít, kort teď v zimě, kdy se brzy stmívá. Spíše do jisté míry oceňuji barák, protože máš ten prostor přímo u nosu.