mám stížnost na Synology
Mně takhle naráz odešly tři QNAPy - jeden asi na Intel bug, dva to najednou přestalo bavit a jednalo se o "nová zařízení" (v případě těch dvou).
Dnešní hardware nevydrží ani omylem to, co vydržel hardware před deseti lety.
Všichni mluví i IOPSech, ale moderní úložiště (čti SSD), vesměs nabízí mnohem víc IOPS než jaká je reálná potřeba "čehokoliv". Viděl jsem běžet třicet VPS z jednoho (!!!) konzumního NVMe SSD SAMSUNG... Jednalo se sice o Linux s vypnutými blbinkami (zaznamenej poslední otevření souboru pro čtení atd.), ale všech třicet z něj spokojeně běželo tři roky (nejspíš i dál, ale to už jsem tam nebyl). A to tam každé z těch VPS mělo svou databázi, protože na tom měli lidi vesměs e-shop na Apache, PHP a MySQL. Vytížení SSD bylo pod 20%. IMHO IOPS bylo téma především u pevných disků, kdy HDD zvládne 300-500 IOPS, kdežto SSD 70000+ IOPS. Pokud by IOPS bylo téma, sám bych to zmínil. Což vy, jako velmi chytrý člověk, chápete. Ostatně se známe osobně.
Havárie také nejsou téma, má se jednat o řešení, kde jsou dva - vzájemně se zálohující - prvky, případně svědek.
Pokud jedno z řešení vypadne, očekává se oprava NBD+1(den s výpadkem, den diagnostiky a objednání servisu, den obnovení služby). Ideální samozřejmě je mít krizový plán, co dělat, když selže obojí, ale...
Na nic lepšího nejsou peníze.
Jedním z řešení, nad kterými jsem uvažoval, je pořídit starší Powervault, třeba 3-4 kusy.
Do dvou z nich pořídit nové zdroje a provozovat si iSCSI řešení se starším a nepodporovaným hardware.
Resp. podpora by se sestávala z dvou fungujících kusů, které bych tam v případě nehody prdnul.
...to je zoufalost, ale menší, než tam ladit něco na bází FreeNASu. Možná i menší zoufalost, než to honit na Synology, byť Synology samozřejmě používám na zálohování.