Opět ahoj vespolek.
Pokud to někoho náhodou zajímá, tak mi to nedalo a přeci jenom jsem to zkusil. Redukce na redukci na redukci vypadá sice úchylně, ale funguje, karta je pomocí příkazu "lspci -v" viditelná:
01:00.0 Multimedia controller: TBS Technologies DVB-S2 4 Tuner PCIe Card
Subsystem: TBS Technologies (wrong ID) DVB Tuner PCIe Card (TBS6205 DVB- T2/T/C Quad TV Tuner PCIe Card)
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 94
Memory at fa000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=256K]
Capabilities: [50] Power Management version 3
Capabilities: [70] MSI: Enable+ Count=1/1 Maskable- 64bit+
Capabilities: [90] Express Endpoint, MSI 00
Capabilities: [100] Device Serial Number 00-00-00-00-00-00-00-00Nahrál jsem tam Arbian Buster; kernel 5.10... bohužel, jak se dalo očekávat, tak drivery nic

Výrobce sice na webu má sadu driverů pro Linux, ale ty jsou pouze pro x86, kdežto já válčím na ARMu. Tuto informaci jsem se dozvěděl až po dvou dnech marných pokusů je tam nacpat

Zkoušel jsem i komunikovat s výrobcem, ale mám pocit, že Číňani mají problém s pochopením psaného textu - sice se snaží, ale odpovídají na něco úplně jiného než na co se člověk ptá.
Takže jsem se vrhl do kompilace vlastní verze open-source driverů
z jejich Gitu - co že celkem oříšek, když člověk o Linuxu ví jenom to, že má ve znaku tučňáka

ale když už jsem byl v tom, tak jsem to nechtěl tak snadno vzdát. Takže jsem šel metodou pokus-omyl; po každém nepovedeném pokusu následoval formát karty a nový začátek s čistým Armbianem. Naštěstí tam mají i jednoduchou
Wiki, která mi hodně pomohla, ještě víc mi pomohly reporty v issues, kde to asi dva lidi přede mnou zkoušeli taky. Nakonec jsem po celém víkendu uspěl a vyrobil jsem si vlastní ovladač a světe div se -
ono to žije! Popravdě - měl jsem z toho radost jako malé dítě!
Ovladač se úspěšně zavedl:
01:00.0 Multimedia controller: TBS Technologies DVB-S2 4 Tuner PCIe Card
Subsystem: TBS Technologies (wrong ID) DVB Tuner PCIe Card (TBS6205 DVB- T2/T/C Quad TV Tuner PCIe Card)
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 94
Memory at fa000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=256K]
Capabilities: [50] Power Management version 3
Capabilities: [70] MSI: Enable+ Count=1/1 Maskable- 64bit+
Capabilities: [90] Express Endpoint, MSI 00
Capabilities: [100] Device Serial Number 00-00-00-00-00-00-00-00
Kernel driver in use: TBSECP3 driver
Kernel modules: tbsecp3Ve VLC karta funguje perfektně - jenom vytěžuje CPU na 85%, protože tam není podpora pro HW dekódování videa.
Teď tam zkouším rozchodit TV Headend, ten kartu sice vidí, ale nic nenaladí

PS: zatím zkouším DVB-T kartu - DVB-S přijde na řadu potom...