Hm, moc jezky to nevypadá. A pokud to vypadá, že to napájení je nějaký čínské pes, co vede pak někam trubkou a možná strčen někde do zásuvky, tak když to uvidí revizák, tak bude "nadšen".
Nu, metalické rozvody Ethernet tam jsou, ne? Vypadá to, že cca 3 dráty jsou, je použit jeden, který jde skrz ten PoE napaječ, takže někde v bytě jinde je ještě možná Wifi APčko?
To řešení TV mě překvapuje, že to je overlay, to jsem u Cetinu neviděl. Co je v tom za skladbu kanálů a odkud se do těch GPON rozvodů injektuje, jestli-že je to mimo barák (to jest neinjektuje se to na poslendím spliteru v baráku) a v baráku není klasický rozvod STA, tak je investor ušetřil a Cetin si utíkání oveček dobře pojistil, protože odpadlíkovi odpadne asi i základní TV. :-)
Udivuje mě, že dneska je někdo ještě tak blbej, že je ochoten podepsat smlouvu v které se zavazujre, že se v domě neobjeví rozvody jiného operátora - tomu nedokáže majitel objektu zabránit. A pokud bude bránit a ISPák bude vytrvalý, tak je to to cca na 2 roky s vyvlastňovacím řízením s výsledkem, že určená část baráku připadne jinému ISP, aby si mohl udělat rozvody svoje a majiteli nezbude, než to strpět a ještě zaplatí případné smluvní pokuty tomu, komu se zavázal, že jiný v baráku nebude. :-)
Jestli je to klasicky, že se barák rozprodal na jednotky a pak je z toho SVJ, tak toto řešení je výhodné jen pro investora domu (ušetřil) a Cetin (má dobře zaháčkovanou situaci), ne pak lidí, co v tom bydlí. Ale jinak souhlas, přesně takhle se to dělá. :-) Řešil jsem toto pár měsícl zpět v baráku u tchýně, kde jako ten druhý nechtěný přicházející ISP byl O2 s optikou, zabralo mu to cca rok,ale původní zaháčkovaný ISPík naštěstí je flegmouš a neřeší to (nebyl schopen za 2 roky začít ani posílat faktury polovině baráku, takže ta polovina ani o optice od O2 nechtěla slyšet, když mají internet zdarma).