USB-PASSTROUGH měřákem, zobrazuje s přesností na 10mA. Troufám si říct že 1A a 2A určí bezpečně.
Kabel má rating 3A , 1metr, ... S tím jsem to zkoušel...
Teď jsem vyzkoušel další kabel, o délce 50cm, s tím se to chová stejně, powerbanka jede 2A (na 9V i na 5V- 5V se docílí zasunutím na straně A jen po předsunuté piny což jsou GND a "5V"- v tomto kontextu "5V" označení pinu působí historicky)
A teď jsem zkusil i 10cm kabel, hodnoty doslova identické.
Kratší kabel by už byla jen redukce,... tu bohužel nemám (a ta možná ani není povolený Accessoires dle standardu USB-C a umožňuje vytvářed nebezpečné kombinace)
Spíš mám pocit, že nabíječka se nějak snaží chytračit s
Jde o nabíječku Huawei quick charge (2A, 5V/9V)
|Problém je nyní jiné podstaty: mobil po připojení powerbanky jen změní indikátor nabíjení, zatímco při připojení nabíječky přejde do režimu USB MTP (neexistuje možnost to změnit/deaktivovat nikde v nastavení)... Odpozoroval jsem to v zapnutém stavu, to by odpovídalo proudu 0.5A. Jenže ono se to děje i ve vypnutém stavu....
Co když je to ale bug toho mobilu?(Když problém ale se jeví jako kdyby se stával na druhém konci-nabíjčce)?
Zkoušel jsem trik s pomalým zasouváním USB konektoru jen po napájecí piny, bez změny.