.... Terminátor a bonding ano/ne?
U nás je bonding dostupný a několik lidí v okolí přešlo.
Zatím jsou nadšeni takže pokud je tato možnost v lokalitě dostupná tak bych řekl že to smysl rozhodně má.
Zařízení si navrhl a objednal přímo provozovatel sítě Cetin takže bych od toho očekával, že jim sjednocení koncovkých prvků umožní lépe řídit a optimalizovat infrastrukturu.
Odbočka za kterou mě prosím nekamenujte:Jedna věc mi trochu vrtá hlavou. Nicméně to bude tím, že jsem možná špatně pochopil co jsem zatím přečetl a budu muset více hledat.
Jestliže je princip nasazování bondingu postaven na zapojení více párů, které byly dosud neaktivní.
Pak si nejsem jistý jak by to zahýbalo s parametry linky všech, tedy i lidí kteří jedou na 1 páru, kdyby se teoreticky rozhodla polovina vesnice přejít na tuto variantu. Více aktivních páru vodičů, více rušení. Vím, že existuje vectoring a další.
Zmínka o nasazování této technologie obsahuje i informaci, že to jde v ruku v ruce s výstavbou rDSLAM a tím uvolnění vodičů, které se přepojí.
Alespoň v naší lokalitě se však žádný momentálně nenachází a z oficiálního výjádření v nejbližší době neplánuje.
Možná by Cetin řekl stop při vyhodnocení požadavku. Overselling je ale stále v "módě".