Na poznámky používám KWrite s jedním souborem: ~/prace/co-delat.txt. Tahle diskuse mě donutila se zamyslet, zda bych to neměl dělat nějak lépe a efektivněji než dokola přepisovat jeden plain textový soubor, ale nějak jsem nepřišel na to, k čemu by mi to bylo.
...
Me se na tom org-mode libi to, ze me uplne nenuti do nejakyho konkretniho flow.
A muzu si nadefinovat vlastni stavy tasku.
Mam treba TODO, IN PROGRESS, WAITING, FEEDBACK, CANCELED, DONE
Prepinam stav klavesovou zkratkou. a treba na stavy CANCELED a DONE mi to tam prihodi timestamp kdy se to do toho stavu dostalo.
Velkej bonus vidim v tom, ze muzu mit nekolik souboru. Typicky per projekt.
A org-mode mi dokaze zobrazit agendu prez vsechny ty soubory.
To se pak hodi kdyz si pridam SCHEDULED a DEADLINE. Zase na klavesovou zkratku mi to ukaze kalendar a ja vyberu datum a k poznamce se prida tag kdy ze to chci mit hotovy.
a org-mode zase umi prez X souboru ukazat kalendar a ukaze mi co mam na tenhle(nebo pristi) tyden/14 dni/mesic naplanovany. A primo z toho view muzu menit stavy nebo skocit na misto do daneho souboru a upravit.
Typicky usecase: Delam neco a potrebuju od jineho tymu nepred neco dodat. Tak mam task pro sebe a pod nim subtask pro ten jinej tym a tam si nastavim, ze mi to ma pristi utery pripomenout at se jich zeptam jak na tom jsou.
Pak se mi taky libi archivace. Diky ni a tem timestampum muzu treba rok nazpet najit kdy sem co udelal a pritom se mi to nemota v aktualni praci. A pritom je to zase jedna klavesova zkratka a presume se mi cely stromecek podtasku do archivu.
No a pak samozrejme velka vyhoda je v tom, ze tohle cely se deje v plainextovejch souborech takze muzu krasne verzovat a sdilet gitem.
Pouzival sem to pro sebe i jako "obycejny" vyvojar, ale kdyz ted vedu tym a navic musim koordinovat s X dalsima tymama ruzne po svete tak je to k nezaplaceni.