Jak aktualizovat deset let starou verzi Kubuntu?

Jak aktualizovat deset let starou verzi Kubuntu?
« kdy: 08. 10. 2020, 14:38:21 »
Tato verze byla na CD-ROM, kterou jsem dostal současně s jeho starším počítačem. Použil jsem ji, abych měl jistotu, že bude fungovat. Bude se mi časem nějak aktualizovat? Zatím je např. pouze v angličtině. Děkuji.
« Poslední změna: 08. 10. 2020, 14:48:51 od Petr Krčmář »

Re:Jak aktualizovat deset let starou verzi KUBUNTU?
« Odpověď #1 kdy: 08. 10. 2020, 14:46:18 »
Zazalohuj si data a udelej cistou instalaci neceho noveho (*buntu nebo Fedory).

Re:Jak aktualizovat deset let starou verzi KUBUNTU?
« Odpověď #3 kdy: 08. 10. 2020, 16:25:27 »
Zazalohuj si data a udelej cistou instalaci neceho noveho (*buntu nebo Fedory).

Pokud neco noveho vubec na tom 10 let starem zelze pobezi. Osobne bych to vyhodil do srotu..

Re:Jak aktualizovat deset let starou verzi Kubuntu?
« Odpověď #4 kdy: 08. 10. 2020, 16:36:10 »
nejlepší asi fakt jako bude čistá instalace jak už řikal nekola. možná nám napiš něco víc co je za počítač pokavaď to neni děsně tajný  :D ;) 

jestli trváš na desktopovým prostředí KDE tak bych šáhla po kde neon hele ale upozorňuju že KDE je trošičku nenažranější než jiný ty desktopový prostředí a na starým počítači to asi jako bude cejtit  :o :o pokud na kde netrváš tak jako druhý nejrozumější mi připadá xubuntu lts hele  :) ;)

......nebo Fedory...........

fedoře se zdálky vyhnout zvlášť jestli s linuxem teprve jakoby začínáš!!!!  :o :o odstrašující příklad hele  :o :o :o :o
leda by ti třeba tady pan nekola byl vochotnej dát na sebe kontakt a dělat ti 24/7 support. Nóó ale tak nějak hádám že ne :) ;)

...............
Pokud neco noveho vubec na tom 10 let starem zelze pobezi. Osobne bych to vyhodil do srotu..
samože existujou i distra pro uplně slaboučký starý počítače hele třeba ;D ;D ;) ;)
jestli to je fakt jako nějakej starověkej počítač tak asi šáhnout po puppy linuxu
lidi postižený environmentálním žalem hele choděj za ekopsycholožkama hele 🤡 💆 🤡 💆

« Odpověď #5 kdy: 08. 10. 2020, 16:40:01 »
Přeinstaloval bych to aktuální verzí něčeho (osobně doporučuju Fedoru), jinak s tím bude spíš trápení. O nějaký update bych se snažil jen pokud by k tomu existoval nějaký hodně závažný důvod. Jinak že by soudobé distro nejelo na 10 let starém železe nemusí být až tak moc pravda, záleží, co to je zač a hlavně kolik to má paměti :).

« Odpověď #6 kdy: 08. 10. 2020, 18:30:12 »
10 let staré železo není/nemusí být zas tak strašné. Zastarávání HW se docela zpomalilo. Mám PC, kterému za pár měsíců bude deset let - AMD Phenom II X4 B45, 4GB RAM doplněné časem o další 4GB, SSD a grafiku GTX750Ti a dá se to v pohodě používat, když člověk nepotřebuje stříhat video a hrát nejnovější hry... zásadní je RAM a SSD. A používám GNOME Shell 3.38, které běží krásně svižně :) distro Void, ale i jiná distra by se dala použít. Pak mám podobně starý notebook (HP 4535s) se 4GB RAM a nově SSD a taky v pohodě... a díky tomu, že má AMD grafiku, tak běží na Waylandu ;) distro stejné, ale nedávno tam bylo Manjaro s GNOME. Otázkou je, jestli tazatelův PC není ještě starší.

« Odpověď #7 kdy: 11. 10. 2020, 07:47:29 »
10 let staré železo není/nemusí být zas tak strašné. Zastarávání HW se docela zpomalilo. Mám PC, kterému za pár měsíců bude deset let - AMD Phenom II X4 B45, 4GB RAM doplněné časem o další 4GB, SSD a grafiku GTX750Ti a dá se to v pohodě používat, když člověk nepotřebuje stříhat video a hrát nejnovější hry... zásadní je RAM a SSD. A používám GNOME Shell 3.38, které běží krásně svižně :) distro Void, ale i jiná distra by se dala použít. Pak mám podobně starý notebook (HP 4535s) se 4GB RAM a nově SSD a taky v pohodě... a díky tomu, že má AMD grafiku, tak běží na Waylandu ;) distro stejné, ale nedávno tam bylo Manjaro s GNOME. Otázkou je, jestli tazatelův PC není ještě starší.

Jj doma v poho funguju na xeon E5450 s 8GB ram a gtx650 a nějakým starým SSD - jede na tom arch, win 10, fortnite, gta, warthunder - vše hratelně ve fullhd. Tak proč měnit