Jaký poskytovatel internetu

Jaký poskytovatel internetu
« kdy: 30. 09. 2020, 20:19:15 »
Zdravím,

přestěhoval jsem se na vesnici a na rychlo zařídil smlouvu s poskytovatelem netu. Rychlost je 30/12 Mb/s. s agregací 1:20. Kamarád podemnou slouží jako uzel pro pokrytí naší oblastí, mám přímý výhled atd. Jenže jakmile se sejde doba, tak je to velice nestabilní atd.

Nicméně otázka zní, věděl by někdo o nějakém poskytovateli který by dokázal na vesnici (Loukovec u Mnichova hradiště) nabídnout nějaké slušné připojení?

Ne prosím velkou trojku přes LTE

Přemýšlel jsem o satelitním netu.

Díky za každou radu

Re:Jaký poskytovatel internetu
« Odpověď #1 kdy: 30. 09. 2020, 20:36:34 »
Jaky poskytovatel je to ted?
Neni v obci nahodou spolek mh2net?

« Odpověď #2 kdy: 30. 09. 2020, 20:44:04 »
Jaky poskytovatel je to ted?
Neni v obci nahodou spolek mh2net?

nn mh2net nemá v Looukovci pokrytí, momentálně to je comfeel

« Odpověď #3 kdy: 30. 09. 2020, 21:30:09 »
Na satelitní internet se vykašlat a nějaké předsudky vůči "velké trojce" hodit za hlavu. Buď chce mít člověk funkční net nebo si hrát na spasitele a mít houno, oboje nejde dohromady.

« Odpověď #4 kdy: 30. 09. 2020, 22:29:58 »
Souhlas, satelitni internet az jako posledni moznost.
Problem je, ze velka trojka tam nenabidne zadny zazrak - O2 "5G" tam pokryti nema, DSL konci na 6 Mbps a jinak nabizi velka trojka jen LTE. Jen Vodafone ma v obci zakladnovou stanici, ale jen 800 MHz, takze to LTE muze byt dost pomale.

Asi bych sel cestou kontaktu soucasneho lokalniho ISP s otazkou, jak zaridit, aby kvalita konektivity byla i ve soicce vyssi - vymenou radiove technologie, vystavbou vlastniho (vyhrazeneho) spoje, atp.

_Jenda

• 1 606
    • Zobrazit profil
    • https://jenda.hrach.eu/
« Odpověď #5 kdy: 01. 10. 2020, 02:26:08 »
Ne prosím velkou trojku přes LTE
Ale to jejich „pevné LTE“ je docela v pohodě.

Přemýšlel jsem o satelitním netu.
Geostacionární má nepoužitelné latence, nízká orbita bude nejdřív za pár let až to rozjede Starlink a konkurenti.