Z tohohle mi tece krev obracene...
Jak "neinvestuje"? To je snad nase zodpovednost ne?
Co bys rekl plynarum co ti zapojujou doma kotel a reknou "No snad to nikde neutika, nemame cas a penize na to to zkontrolovat... musime bezet za dalsim zakaznikem?"
Jenze koho zodpovednost? Jako nas programatoru? Zakaznika to treba nezajima. Nase firma to platit nechce. S tema plynarema to je trochu jine. Ty maji zakony, smernice atd. V tomhle pohledu je vyvoj SW stale punk. Kdyz se jeden projekt posere tak na tebe zakaznik je mozna chvili nasrany, ale i u nej se za dva roky vymeni management a tvoje firma jede zase s cistym stitem.
Hell yes!
Ta hláška mi nesedí k někomu, kdo má už nějaký věk, ale budiž, třeba je ti 35 a vyjadřuješ se takto.
Koho jineho? Tomu prece nikdo jiny nebude rozumet.
Chces mi rict ze ti stoji nejaky manazer za zady a kontroluje, ze pises jen produkcni kod a ne testy?
Máš evidentně rád prokládání českého textu anglickými výrazy, takže ti napíši, že ten tvůj příklad s plynaři byl "wrong on so many levels". To byl příklad od někoho, kdo nemá tušení, jak funguje vývoj SW a rozhodně nemá 15 let zkušeností (sorry za 25).
1) Plyn je něco, co může lidi zabít. To nějaký SW sice také, ale o takovém SW tato debata zjevně není.
2) Za dílo platí zákazník dodavateli. Ne naopak. Dítě v 1. třídě, když si kupuje rohlík, tak to chápe. Co tě vedlo k tomu, že uvedeš příklad, kde se plynař vymlouvá, že on (dodavatel) nemá peníze na to, aby zůstal u zákazníka více hodin? Nenapadá mě nic jiného, než nedostatek zkušeností s tím, jak funguje vývoj SW.
3) To, že je nekritický SW zabugovaný hnůj, to je oboustranně vytvořený kompromis mezi dodavatelem a zákazníkem. Kompromis mezi tím, co zákazník chce a co je ochoten zaplatit a jakou dobu je ochoten čekat na výsledek. Kdyby se někdo pokusil vychýlit rovnováhu (u nekritického SW) směrem k výrazně nižšímu počtu chyb, tak zkrachuje (nebo maximálně vyplní nějakou malinkou niku), protože nebude schopen konkurovat cenovou a časovou nabídkou těm, kteří píší současný hnůj. Jsi 15 let ve vývoji SW a tohle nechápeš?
4) No teď jsi tomu ještě přidal tím managerem za zády. Je úplně normální, že nějaký vedoucí projektu rozhodne co se bude psát a jak se bude psát. Rozhodne o tom, které věci se testy pokrývat budou a které nebudou. A je úplně normální, že si vývojáři nehrají na odbojáře a dělají to, co se jim řekne. A je úplně normální, že se nějak kontroluje, že vývojář commituje věci, které dostal ticketem za úkol. Mám se opakovat a zase psát, co ukazuje tahle tvoje neznalost?