Cena za záchranu dat

filmer

Re:Cena za záchranu dat
« Odpověď #45 kdy: 15. 12. 2012, 23:44:49 »
http://www.macrofer.sk

disky k nemu vozi polovicka ceskych a slovenskych firiem ktore sa tvaria, ze zachranuju.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 16. 12. 2012, 23:20:11 »
Sakra, tady se intenzivne zachranuji data uz pul druheho roku! Tak co, zdarilo se, po tak dlouhem usili?

Trident

« Odpověď #47 kdy: 17. 12. 2012, 00:20:22 »
Ahoj, jsem rád, že zahlédl tenhle topic. Také mám podobný problém. Odešel mi disk v notebooku,což by problém nebyl, ale ve čtvrtek ráno připojím externí disk a nic. Myslel jsem, že s sebou šlehnu. Dva disky během 12 dní, to je pešek.

Jde mi o záchranu z externího disku. Fyzicky by měl být v pořádku, po připojení se v průzkumníku ani Total Commanderu neobjeví, je ale   vidět ve správci úložišť ale jako neinicializovaný a neznámý. Plotny se normálně točí, žádné pazvuky nevydává. Podle mě to je záležitost elektroniky. Za necelé dva roky měl pouze 240 hodin naběhaných.

Toť k problému. Koukal jsem po internetu na různé firmy, které se tím zabývají a nevím, jakou vybrat. Zatím jsou moji favorité Data Clinic a Data help. Co byste poradili? Případně nějakou jinou ještě? Koukal jsem, že tu lidi zmiňovali TDP-ontrack.  Samozřejmě také doufám, že to bude stát extrémně moc, ale mám tam data, o která nechci přijít a která jsou pro mě důležitá. Budu rád, za jakýkoliv názor, či radu. Díky všem.
Nejdrive bych zkusil disk vyndat z kastle a pripojit naprimo pres nejaky adapter usb-pata/sata. Je mozne ze odesel pouze USB-(S)ATA cip. Tento prvek je treba vyloucit. Dale se tim vylouci i pripadny spatny kontakt nebo poskozeni firmware ve zminenem cipu.
Disk evidentne nejak komunikuje. Otazkou je co treba vraci jako odezvu na prikazy, co je ve statistikach a hlavne v logu smart diagnostiky.
Pokud se disk neozve ani po primem napojeni je na miste volat odbornou firmu. Ostatni by totiz pravdepodobne laik bez zkusenosti nezvladl. Mam na mysli napojeni na diagnosticky interface->obycejna 232 ttl nekde na pinech disku.

Nejsou oba disky pripojovany k tomu samemu notebooku? Zkontroloval bych v tom pripade jeho napajeni, nebot chcipajici disky jsou prvnim signalem ze s napajenim je neco spatne. A nemusi se jednat jen o zdroj, ale i o napajeci cast v notebooku nebo i spatnou dodavku elektrickeho proudu do zdroje.

Moderni disky normalne chcipnou nebo zaparkuji pokud je s napajenim neco v neporadku. Kdyz to ale takhle delaji casto tak odejdou brzy do vecnych lovist. Tedy pokud driv neodejde elektronika.

Trident

« Odpověď #48 kdy: 17. 12. 2012, 00:40:36 »
No to jsem zkoušel a zapomněl jsem to napsat. Bohužel po vyndání disku z plastu jsem se zhrozil. Není tam totiž SATA konektor, ale disk má na PCB pouze micro USB.. ano slavné WD! Co jsem našel, tak oni jsou snad jediný kdo to takto dělá. Nevěděl by někdo ještě nějaký další postup? Případně poradit ohledně těch firem. Samozřejmě bych byl rád aby to nebylo extrémně drahé, pokud možno v rámci oboru levné, ale u kvalitní firmy. Díky
Jojo. To je tak kdyz chce nekdo usetrit par dolacu a zapaji konektor i s cipem primo na desku. Jeden by blil velebnosti. Prasata to jsou! A jeste ty konektory tak blbe drzi. Urcite bys ten disk nikdy nekoupil kdybys to predem vedel.
Resenim je obejit usb chip a napojit se primo na SATA. Disk je zcela urcite interne sata. Pokud porad bude problem chyba je zrejme nekde dal. Firmware napriklad.
Tady je navod jak se pripojit na sata u tech povedenych rad od WD.
http://forum.hddguru.com/wd5000bmvv-connector-t16203-20.html

Trident

« Odpověď #49 kdy: 17. 12. 2012, 00:55:47 »
Ahoj, jsem rád, že zahlédl tenhle topic. Také mám podobný problém. Odešel mi disk v notebooku,což by problém nebyl, ale ve čtvrtek ráno připojím externí disk a nic. Myslel jsem, že s sebou šlehnu. Dva disky během 12 dní, to je pešek.

Jde mi o záchranu z externího disku. Fyzicky by měl být v pořádku, po připojení se v průzkumníku ani Total Commanderu neobjeví, je ale   vidět ve správci úložišť ale jako neinicializovaný a neznámý. Plotny se normálně točí, žádné pazvuky nevydává. Podle mě to je záležitost elektroniky. Za necelé dva roky měl pouze 240 hodin naběhaných.

Toť k problému. Koukal jsem po internetu na různé firmy, které se tím zabývají a nevím, jakou vybrat. Zatím jsou moji favorité Data Clinic a Data help. Co byste poradili? Případně nějakou jinou ještě? Koukal jsem, že tu lidi zmiňovali TDP-ontrack.  Samozřejmě také doufám, že to bude stát extrémně moc, ale mám tam data, o která nechci přijít a která jsou pro mě důležitá. Budu rád, za jakýkoliv názor, či radu. Díky všem.
Jeste par pravidel protoze je zrejme neznas.
1. Mit dulezita data na mediich s ruznym charakterem zaznamu napr. disk a cd nebo disk a flash.
2. Netahat s sebou dve media. Kdyz uz tak splnit bod 1
3. Na data zvlastni dulezitosti mit ruzna media dle 1. a k tomu sync na vzdalene uloziste.
To by pro domaciho usera stacilo. Na velka reseni by tech veci bylo daleko vic.

KapitánRUM

« Odpověď #50 kdy: 17. 12. 2012, 01:29:16 »
http://forum.hddguru.com/wd5000bmvv-connector-t16203-20.html
Opravdu krásná prasečina.

Nedávno jsem viděl disk, který měl na boční straně mini USB konektor a z druhé strany klasickou SATA.
To mi přišlo jako docela pěkný fór a říkal jsem si, že to je moc pěkná vychytávka.
(Tady jsem Vám to našel.)
http://www.anandtech.com/show/4031/adata-n004-sata-usb-30-ssd-reviewed

Ale tahle vymrdávka od WD je prasečina nehorázného řádu.
Brzo bude jako v Apple zdroj ve skříni ne přišroubovanej, ale přilepenej  >:(

Ponteral

« Odpověď #51 kdy: 20. 12. 2012, 19:46:28 »
Ahoj, díky za rady, ještě to zkusím, jak jsi napsal. Samozřejmě se řídím zdvojováním. Už mi před pár lety odešel disk, takže jsem si říkal, že příště mít všechno dvakrát pro jistotu. Po tom, co mi odešel disk v notebooku jsem si říkal, že to snad 14 dní, měsíc na tom externím vydrží. Bohužel nezadařilo se.. takže další poučení pro mě v tom, že vždycky si to zdvojit. i když odejde jenom jeden disk. tak pro jistotu někam hodit, server, DVD, flashka. Samozřejmě mě teď vážně štve, že jsem si alespoň to nejnutnější nevypálil na DVD...

Ponteral

« Odpověď #52 kdy: 20. 12. 2012, 19:51:17 »
No, zrovna tohle fórum to HDD guru jsem si četl. Topic, kde se řešil ten topic s WD, tedy tím diskem co mám. No tohle.. an to bych si asi netroufl to tam napájet, leda někoho sehnat. A ano, kdybych věděl, že WD to dělá, takhle, tak jsem si jej nekoupil. A mě bylo divný, proč je ta krabička o proti ostatním taková malá. Zkusím to pořešit a pak dám určitě vědět, jak jsem to vyřešil.

Lukeš

« Odpověď #53 kdy: 04. 02. 2013, 15:37:18 »
Ahoj,

taky přidám svojí špetku do mlýna. Já jsem spěchal na záchranu dat z mého SSD disku a zvolil jsem společnost www.datarecovery.cz. Všechna data, co jsem potřeboval zachránit mi zachránili. Vřele doporučuji. Já jsem použil expresní režim, takže data sem měl do pár dní, ale cena byla samozřejmě vyšší. Přístup velice přjemný.

Přeju hodně štěstí při výběru  ;)

Lukáš

RDa

• 3 069
    • Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 04. 02. 2013, 20:21:40 »
Citace
taky přidám svojí špetku do mlýna. Já jsem spěchal na záchranu dat z mého SSD disku a zvolil jsem společnost www.datarecovery.cz. Všechna data, co jsem potřeboval zachránit mi zachránili. Vřele doporučuji. Já jsem použil expresní režim, takže data sem měl do pár dní, ale cena byla samozřejmě vyšší. Přístup velice přjemný.

A kolik jsi platil za kolik dat? A jake to bylo SSD (s jakou zavadou).

Kdyz jsem tam ja bral moje porouchane SSD (sandforce), rekli si 20 tis s tim ze se jen o to pokusi - takze jsem to odmitnul, bud to umi nebo neumi a rekl bych ze u SSD neni zadna sance na obnovu pokud se to poroucha (sifrovani, komprese, nezname wear level algoritmy). Snad jen pokud odejde zdroj nebo nejaky kontakt tak se to da zachranit..

3ugeene

« Odpověď #55 kdy: 04. 02. 2013, 20:28:51 »
tady zas nekdo honi linkbuilding, ze...

milos zemano

« Odpověď #56 kdy: 04. 02. 2013, 21:36:08 »
tak tak, tak dlouho zkouseli sponovat cenu az po 12ti hodinach o zakazku prisli protoze jsme to zatim DDckem vydolovali.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 04. 02. 2013, 22:30:33 »
Jezismarja, zachrante ta data uz nekdo, at tohle zombie zmizi!

plodra

www.zachrana-harddisku.cz/
« Odpověď #58 kdy: 28. 02. 2013, 18:59:27 »
Ahoj,

znáte někdo tuto "firmu". www.zachrana-hardisku.cz
Máte nějaké zkušenosti, rady?
Díky moc.

Denis Kolařík

« Odpověď #59 kdy: 18. 03. 2014, 12:03:11 »
Mně se třeba líbí na Datahelp.cz, že pokud je to úplně v čoudu a zjistí, že záchrana už není možná, tak neplatíte nic. To je hodně fér.