Ahojte, prepacte ze som dlho neodpovedal ale bol som na dovolenke no aj tak som stihol nejake veci z odporucenych veci co ste mi sem napisali.
Najskor ze idem skusit dat CentOS ale prisiel som nato ze ta appka nema vobec linuxovu verziu. Takze som nakoniec musel stale zostat u windowsu. Nasledne tu padli veci ze treba
Windows Server 2008 R2. To som urobil ale nepomohlo a problem bol ten isty. Dalej som skusal v task managery nastavit
Processor affinity a to tiez nikam neviedlo.
Nasledne som to znovu dal na Windows Server a skusil virtualizaciu a dal som
Hyper-V na Windows Server 2019.
A tu som prisiel na veci ktore som este nevidel. CPU ma 24 jadier a 48 Threadov. Klasicky ked mate intel a nastavite ako pocet CPU 48 jadier do vsetkych virtualok. Tak sa az nic take extra nestane a on to zvladne vytazit.
Ale pri tomto AMD som si vsimol ze maximum co on dokaze dat je 24 jadier a Thready uplne ignoroval. Cize akonahle som nastavil medzi 6 virtualnych strojov viac ako 24 Jadier. Co pri intel nerobi ziaden problem. Tak AMD zacalo robit dost problem a defacto sa v ziadnej virtualke nedalo nic robit a aj refresh ikon na ploche trvalo 2-3 minutky. CPU v task managery ukazovali vytazenie na 50 percent.
Cele mi to pride ako keby AMD proste vobec pod windows a hyper-v nevedelo pracovat s threadami. Chcem este upozornit ze v tomto konkretnom konfigu na SSD su NVMe nastavene v RAID10 a read je najkych 10 000 MB/s a Write 6000 MB/s takze diskovy vykon mu ozaj nechybal.
Nasledne som hladal ci ten CPU AMD Epyc 7401p je vobec kompatibilny ale nic som nenasiel iba tuto stranku kde pri starsich sa odporuca vypnut SMT ale to neviem ci sa ma tyka.
https://support.microsoft.com/en-us/help/4514607/windows-server-support-and-installation-instructions-for-amd-rome-procAkoze fakt som uz z tohoto zhrozeny a investoval som do toho desiatky hodin a som sklamany. Takze fakt zvazujem ze do dev pocitaca nakoniec dam i9-10900K a bude vybavene. Aj ked ten procesor je nemoderny a tak podobne.