Doporučil bych:
1. Přečíst si po sobě celý příspěvek.
2. Přeformulovat to. Skoro celý příspěvek ve formě jednoho souvětí se fakt blbě čte.
3. Doplnit, jaký přesně teď máte notebook, a jak je starý, případně co se na něm kdy měnilo.
4. Doplnit, co od toho chcete. Jaký výkon, nebo k čemu má sloužit? Jak moc má být přenosný? (Hmotnost, výdrž baterie, a zda to vůbec musí být notebook, nebo radši stolní PC.)
Bez toho bych mohl leda věštit. Možností je několik, napadá mě teď:
A. Koupit novou baterii. Dost možná to bude znamenat i novou klávesnici, nechce se mi moc věřit, že ten problém s caps lockem souvisí s baterií. Novou klávesnici tipuju tak na litr novou (použitá může vyjít levněji), pokud si troufnete na výměnu sám. Ale bez konkrétního modelu je to věštění z křišťálové koule.
B. Odpojit baterii a případně koupit levnou externí klávesnici. Asi nejlevnější řešení, nevýhody jsou snad zřejmé. Ale někdy to může stačit.
C. Nový počítač. Pokud je rozmezí 3000–5000 myšleno v CZK, mám dost obavy, co za tuto cenu seženete. U stolních počítačů to možná bude lepší než u notebooků, ale i tak. Asi bych se klonil spíše k opravě starého notebooku, ale záleží samozřejmě i na neuvedených okolnostech – pokud to bude 10y starý notebook, kde se každou chvílí může pokazit něco dalšího, až tak bych se do opravy nehrnul.