Ze své zkušenosti bych to dnes udělal takto. Na nošení do školy bych koupil bazarový Dell Latitude D420 za 5000,- a na práci mimo školu nějaký výkonnější bazarový plasťák za 10 000,-, popřípadě prostě rovnou normální počítač, pokud nebudeš na koleji. Přeci jenom Core i5 (dá se sehnat i v notebooku za 10 000) je někde trochu jinde než Pentium.
Ale je to jen můj návrh, někomu by mohlo vadit synchronizovat mezi těmi stroji neustále data, někomu by vadilo, že to nevoní už novotou :-) Já nerad vyhazuji peníze oknem za nové počítače, protože starší poslouží stejně dobře za podstatně nižší cenu. Navíc toho Della mám nyní už 4 roky, tehdy jsem ho také kupoval bazarového. Po těch letech vydrží 3 hodiny na baterii, váží kilo, je bytelný a výkonově stále ještě nad Atomem. Když jsem mu pořídil novou baterii, vydržel přes 5 hodin během normální práce.
Jinak se zásuvkami na ČVUT nebývá problém, s místem na velký notebook občas ano. Jinak pozoruji zajímavý trend, čím vyšší ročník, tím méně Acerů a Asusů, ale více Dellů, ThinkPadů a Maců. A to i starších modelů. Nevím, jestli to něco znamená, ale prostě tak to u nás je.