Veci, na ktore by som upozornil, v nahodnom poradi:
- skrine DATACOM sa dodavaju bez lizin. Je mozne ich namontovat napevno do racku za usi, co maju na prednom paneli, ale bude to v nom visiet len za ne a akakolvek manipulacia bude utrpenie. Odporucam dokupit liziny. Existuju vo viacerych verziach, podla hlbky racku.
- skrine DATACOM su dostupne aj vo verzii hlbokej 480mm. ATX doska a zopar pevnych diskov sa zmesti aj tam. Samozrejme, disky nebudu hotswap a dodavany ventilator je tiez jeden z lacnejsich, odporucam mat v rozpocte rezervu na nieco lepsie.
- Pokial mate moznost, odporucil by som skor nieco ako Rosewill RSV-L4412; s dostupnostou v CR/SR vsak moze byt problem, pokial nemozete ist cez ebay/amazon (Amazon umoznuje registrovat sa ako platca DPH, takze to bude klasicky intrakomunitarny nakup bez DPH. Akurat im to chvilu trva).
- Uzavrete rozvadzace su fajn na patch panely a switche, prezije to aj nejake low-power NAS od Synology alebo router. Pokial tam date pocitac alebo dva, asi ich upeciete. Pokial na takomto rieseni trvate, treba riesit chladenie. Vacsina boxov ma otvor na ventilator hore, nemusi to stacit. Preto by som pocitace riesil s open-frame rackmi, napr. "StarTech.com 25U Open-Frame Server 4 Rack". Tieto maju nastavitelnu hlbku a su na kolieckach, takze sa s nimi fajn manevruje. Akurat pokial vam doteraz vadilo, ze vam dane pocitace v kancelari hucia, tak budu aj nadalej. Dostupnost u nas podobna ako skrina vyssie.
- Na chladenie uzavreteho rozvadzaca existuju pekne sety od AC Infinity (
https://www.acinfinity.com/rack-fans/), akurat pocitajte s tym, ze dostupnost je este tragickejsia (aj europsky Amazon ma od nich iba par produktov, a nie tie, ktore by ste potrebovali), postovne moze byt rovne cene produktov a treba riesit napajanie, lebo dodavane zdroje maju US zastrcky. Pokial by niekto vedel o porovnatelnych produktoch dostupnych lokalne u nas, tiez by som uvital nasmerovanie.