Pokud chceš navrhovat desky, řešit pohony, antény, rádia, jdi na FEL, jestli chceš programovat, jdi na FIT- tohle je ve stručnosti rada na základě zkušeností s lidmi z "druhého břehu" během kariéry.
Nevím, jak je to teď. FIT jsem po 10 semestrech dokončil (2010), pár předmětů jsem si sice zopakoval, ale jen vlastní blbostí, kdy jsem se na to vykašlal a před zkouškama už nedohnal - takže tady souhlas s tomas88. Kdybych měl svému o 15 led mladšímu já poradit, řekl bych mu něco v tom smyslu, ať se na některé předměty - zejména praktické a prakticky využitelné (C, C++, ASM a pár dalších, včetně některých teoretických) vrhne se snahou získat 100 bodů a ne se snahou o 51. Teorie se hodí při algoritmizaci něčeho složitějšího, v praxi totiž jde často stejný problém řešit se složitostí O(n2) ale i O(n) a čím hloupější HW máš nebo čím větší problém řešíš, tím víc jsou ty rozdíly znát.
Ohledně poměru teorie a praxe těžko říct, často se obecná teorie hodí i v praxi a naopak se zajímavým příkladem z praxe by teorie byla mnohem zajímavější, prolíná se to. Na škole je 10 semestrů celkem, první dva jsou +- filtrační, dva až tři na specializaci, takže toho prostoru na to vše ostatní moc není a spousta věcí se proletí jak z rychlíku. Ještě pár let po škole jsem si rád zalistoval podklady k přednáškám, kdy jsem potřeboval nějaký tutoriál na do té doby v praxi vynechanou oblast (např. grafika, databáze), jako refresh a výchozí bod k dalšímu dovzdělávání super.
Já osobně bych FIT rozhodně doporučil.