No a třeba Céčko je založené na transpilaci kódu do strojáku. Je to taky zhovadilost?
psal jsem o JS, ne o céčku ;-)
Kr*vina je hlavně tenhle bod. OOP v JS byl už dávno přes Typescriptem. Funkcionální programování totéž.
opět jsem nikde nepsal, že OOP neexistoval. Psal jsem jen to, že OOP do světa JS dle mého pohledu nepatří. Obecně OOP považuji za antipattern.
- Umožňuje odchytat spoustu věcí už při psaní
- Typy slouží jako základní dokumentace
- Na jeho základě může IDE hezky napovídat (s čistým JS je to peklo)
Stejně jako Flow od Facebooku. Jen s tím rozdílem, že Flow je jen checker a nepotřebuji pro spuštění udělat transpile.
Jediná nevýhoda je, že díky možnosti operaci nad typy mohou být v TS občas hlášení o neshodě typů dost kryptická - člověk se musí krotit a nedělat věci moc složité :-)
To dělá i Flow, i .NET. Každý programovací jazyk má své klady i zápory.
Poslední dobou mi přijde, že na českých fórech nemůže člověk napsat svůj názor. Jakmile nejde s davem, je to špatně :-)
Osobně mám moc rád striktní typování, píšu jak JS, tak .NET, Pythonu, Javě, PHP. U JS se spokojím jen s checkerem. Tím ale nezatracuji TS, jak jsem psal dříve.
Hodně lidí prosazuje TS hlavně kvůli typovosti a kvůli "lepší" udržitelnosti kódu. Obojí je za mě, opakuji z mého pohledu totální blbost. Psal jsem i podílel jsem se na hodně velkých projektetech, které neměli typování (byl to čistý JS), nebo měli Flow a
nikde nebyl problém s reuse komponent, projekt byl přehledný. Naopak jsem měl možnost pracovat na dvou projektech v TS, které psali rusáci a indové. Větší hnusy jsem snad neviděl. Z 95% všude bylo
any nebo
tsignore.