Toggle navigation
Fórum Root.cz
Domů
Nápověda
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Fórum Root.cz
Hlavní témata
Distribuce
Distribuce jako tenký klient pro RDP
« předchozí
další »
+
Tisk
Stran: [
1
]
5 Odpovědí
2907 Zhlédnutí
mart1
16
«
kdy:
05. 03. 2020, 18:54:26 »
Ahoj.
Máte odzkoušené nějaké dobré distro na náhradu Win think clientu ? Jde o to rozpohybovat pár kousků co je od HP postavených na WIN7.
Není na tom problém rozběhnout funkční těžkopádné distro a okuchat ho. Ale dával by jsem přednost něčemu co už někdo udělal a nebude s tím moc práce. Čekám od toho něco obdobného jako u toho původního HP.
Jen RDP možnost ssh se na to připojit a případně editovat. Možnost instalace na HDD a aby do toho nemohl uživatel zasáhnout takovej "kiosek" mód. Jde vlastně jen o firemní zahnání paniky ohledně ukončení podpory Win7.
Díky za radu. Thinstation není úplně to ono hledám něco opravu rychlého a malého.
«
Poslední změna: 05. 03. 2020, 19:15:12 od Petr Krčmář
»
IP zaznamenána
Reklama
rr-zz
52
Re:Distribuce jako tenký klient pro RDP
«
Odpověď #1 kdy:
05. 03. 2020, 20:48:08 »
cca před 15 lety jsme měli ve firmě nějaké terminály od Siemense kam kolegové nahráli to co sháníš.. Všechno bylo na 64MB CF kartě.. boot a za pár sekund tam skočilo rovnou přihlášení na RDP server.. fungovala i připojená laserová tiskárna.
Jenže i kdybys měl zabil tak si už na podrobnosti nevzpomenu.. nicméně ještě nedávno jsem v někde v šuplíku viděl tu CF kartu tak jak jsem jí vytáhnul když jsem ten terminál vyhazoval... Pokud nikdo nic neporadí tak se po tom podívám, ale už to bude prehistorie.
IP zaznamenána
k3dAR
3 118
porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
«
Odpověď #2 kdy:
05. 03. 2020, 21:27:27 »
teoreticky: alpine base + x11 + freerdp, nepouzit zadnem DE/WM, ale poustet primo ten freerdp client rovnou s parametrama spojeni a ve fullscreenu
IP zaznamenána
vlna
22
«
Odpověď #3 kdy:
05. 03. 2020, 22:50:14 »
A nemá HP pro ty svoje tenké klienty i linuxové image - nějaké tenké klienty od HP jsem provozoval (už je to hodně dlouho) a měli k dispozici verze s Linuxem i s Windows.
IP zaznamenána
Miroslav Šilhavý
3 180
«
Odpověď #4 kdy:
05. 03. 2020, 23:42:23 »
Zkušenost s dotazovaným řešením nemám, nicméně při výběru doporučuji bedlivě pohlídat, aby RDP klient podporoval H.264. Mnohé linuxové klienty to nepodporují a uživatelský dojem s prací na dálku se tím značně degraduje, znatelně víc se vše seká.
IP zaznamenána
Reklama
_Jenda
1 615
«
Odpověď #5 kdy:
06. 03. 2020, 01:31:51 »
Stejně jako u téměř jakéhokoli jiného dotazu na distribuci: Debian. Základní instalace neobsahuje vlastně nic, doinstaluješ Xka a oblíbeného RDP klienta.
IP zaznamenána
+
Tisk
Stran: [
1
]
« předchozí
další »
Fórum Root.cz
Hlavní témata
Distribuce