Ahoj,
jdu si pro technickou radu.
Chci provozovat Android OS (distribuce Prime OS) na USB flash disku, s bootováním a včetně normálního provozu = ukládání dat, instalace aplikací.
NECHCI ZAVÁDĚT DUAL-BOOT. Chci si jej spouštět na NTB, ale jelikož jej normálně používá žena, tak já nechci cpát Dual-boot, neřkuli, že na HDD není moc místa pro rozdělení partition.
Když jsem si přes Rufus udělal bootovací USB od PrimeOS, tak v režimu Live (spuštění z USB bez instalace) mne systém krásně běží, ale podivné je, že úložiště hlásí 112GB místa z toho 112GB zaplněného. Nelze tak nainstalovat jedinou další aplikaci. BTW flaška na které jej mám má 32GB.
Zkusil jsem pátrat po internetu, našel jsem pár návodů. Ale žádný mi zatím v mém případě nefungoval.
https://www.youtube.com/watch?v=ulIq0Z_LJjUNaposledy jsem zkusil postup pomocí dvou médií (CD + USB), kdy jsem si bootovací instalaci z ISO vypálil na CD (mám jenom jednu Flashku), nabootoval z CD a zvolil instalaci na USB disk, formát na EXT4, GRUB loader YES. Instalace proběhne, po restartu a F12 (Boot menu) zvolím bootování z USB, ale na flašce nenajde žádný systém.
Ještě dodám, že bootování instalačky z CD a instalaci Prime OS jsem neprovedl přímo, ale přes VMWare.
Takže teď prosím o radu, jaký tedy zvolit postup ? Nebo by stačilo nějak opravit GRUB na USB? (mám tu i PC s Ubuntu, která EXT4 přečte, narozdíl od W10, které jej pořád chtějí formátovat)