napr. mam primarni NB Thinkpad T420s, ma:
To je skor otazka chuti. Mal som Thinkpady 580 aj 440.
- Najhorsia klavesnica aku som kedy na notase mal, dvojite stlacenia, obrovske klavesy, magnet na spinu
- Trackpoint - pouzitelny tak akurat v posteli, az je notas na stole tak nic moc. Musel som kupit alternativny klobucik lebo ten original mi robil mozole.
- Touchpad - cisty trolling, to asi maju dohodu z vyrobcami mysi, lebo ten bazmek dokaze clovek pouzivat asi 10 sekund a potom si pojde kupit mys. Vsetci by sa mali ucit u Apple ako sa robi touchpad.
- pri trosku narocnejsiej praci ako kompilacia alebo nejaky virtual - vetrak huci nonstop
- v linuxe nesiel sleep, teda siel ale neslo ho prebudit inak ako resetom
pripadne vybrat baterku
- na citacku prstov v linuxe zabudni
- Vyberacia baterka bola nutnost lebo po nejakom update firmware u 580 sa nahodne raz za 2-3 rebooty zasekol uplne a pomohlo len vybrat baterku.
- Ked sme uz pri tej baterke tak dodana bola joke, vydrz tak 3h. 2x vacsia co trcala mimo notas ho uz dostala na cca 5h.
- tazke jak krava
- jedina dobra vec od Lenova bola ta ich docking station (teda az na ten nestatny 580 ked ho trebalo 2x do tyzdna vybrat z dockiny koli vybratiu baterky
)
Takze mily Kedar prestan tu ospevovat Thinkpady, su to podpriemerne notasy, krok so svetom drzia len tak tak X-kove modely.