Zajímalo by mě, jakou technologií jsou dělané 256GB microSD karty. Dostaly se na přijatelnou úroveň(1000 Kč V30 A2 U3). Používá se tam třeba QLC? A co třeba karty tzv.průmyslové / s vysokou životností ty také existují na 256GB . Jak jsou na tom oba druhy s životností (trvanlivost dat bez napájení / počet přepisů)
Další věc co by mě zajímala: většina microSD karet je jednotlitá hmota, ale některé (třeba od Sandisk nebo noname) jsou dělané tak, že přední strana je stejné,ale v zadní je jakoby zalitý černý obdélník 3x5mm (vystupující tak 200μm)a zbytek je zelený PCB(aspoň to tak vypadá). co je to za technologii výroby? není třeba náchylná na nárazy a tak oproti těm "monolitům"?
Dál by mě zajímalo proč ty tzv.průmyslové / s vysokou životností mají škaredé rychlosti zápisu (např jen 23MB/s do 32GB a pro 64GB už 45) Nevidím důvod aby byly pomalé - analogie s SSD - SLC mají vysoké rychlosti zápisu , zatímco u TLC je znát nižší rychlost (vím, deformuje to DRAM a SLC cache)
A potom, proč existuje u microSD karet zlom v rychlosti zápisu 45-50 MB/s ? Chápal bych to, kdyby třeba neměly rozhraní režim SDR50/DDR50, ale rychlost čtení je u těchto zkoumaných kolem 70-90MB/s (to už mají i lowendy dnes...), ale relativně málo modelů má rychlost zápisu nad 55MB/s (v podstatě elitní třída), zatímco rychlost na hranici 45-50MB/s má hodně karet (a pak je odpad typu 20,10...)
https://en.wikipedia.org/wiki/SD_card#Power_consumption