Na co se přeškolit ze SAP on-premise HCM (kromě SuccessFactors)?

Ahoj, co byste doporučili někomu, kdo nemá technické vzdělání, k (post-implementační) podpoře SAPu se dostal přes mzdové účetnictví a chce opustit potápějící se loď, ale ne k SuccessFactors?

Po dvou letech customizace HR modulu nic neumím. Tedy pokud nepočítám mzdovou legislativu jedné země (ne ČR). I když to nic mě stálo dost úsilí a nelíbí se mně představa, že začínám úplně od nuly. Nevidím ale jinou možnost než SFSF (to mě ale neláká) nebo programování v ABAPu - to by mě bavilo, ale poptávka je ve srovnání s jinými jazyky dost malá.

Jsou nějaké jiné možnosti (které nevyžadují cestování za klienty ani certifikaci, která se musí čtyřikrát za rok obnovovat)? Anebo mám těch pár let odepsat jako ztracené náklady a začít od začátku?

ZAJDAN

• 2 091
    • Zobrazit profil
Re:Na co se přeškolit ze SAP on-premise HCM (kromě SuccessFactors)?
« Odpověď #1 kdy: 15. 11. 2019, 22:11:25 »
Jestli jseš z jižní Moravy nejlépe Brna, tak by jsme Tě vzali do týmu. Děláme ale SAP bussines one.
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

« Odpověď #2 kdy: 16. 11. 2019, 18:02:34 »
Děkuji, z Moravy jsem, ale do Brna to mám daleko.

Právě proto uvažuji, jestli nestojí za to se raději naučit něco univerzálnějšího. Teď mám 100% home office a nechci se stěhovat/dojíždět dál než do krajského města. Tam je poptávka po Javě, C#.

Ale výše nástupních platů programátorů mě nepříjemně překvapila (zvlášť když stejně tolik se u nás dávalo před více než 2 lety budoucí aplikační podpoře s nulovou vstupní znalostí za to, že se několik měsíců budou jen školit a to jsme už tehdy měli velký problém sehnat zájemce), tak se mně moc nechce úplně odcházet od SAPu.

« Odpověď #3 kdy: 19. 11. 2019, 14:37:28 »
Drzte se toho SAPu! Tady zrovna neco pro Vas ;-)

https://sntcz.jobs.cz/detail/?id=G2-1421709401-aden_brand0&rps=233