Koukal jsem na ty moduly a také to vypadá zajímavě. Jen úplně nechápu jak se k LoRa připojit. Když googlím, tak většinou narážím na srovnání se Sigfox, ale senaří se mi najít přes koho bych se připojil, resp. našel jsem jeden subjekt, kde za 500/50 zpráv zaplatím 329 Kč, což mi přijde dost, když tam můžu mít wifi nebo tam dát simkartu s datovým balíčkem.
Tyhle low power, long range technologie jsou tři: LoRaWAN, Sigfox a NBIoT. Jediná LoRaWAN má tu výhodu, že existuje komunitní síť. U Sigfoxu jsi vázaný vyloženě na jednoho poskytovatele globálně, u NBIoT si musíš vybrat operátora GSM sítě.
LoRa má tu výhodu, že jsou licencované jenom čipy, takže jakmile si koupíš čip (tím zaplatíš licenci), můžeš si komunikovat s kým chceš. No a proto může existovat komunitní síť
https://www.thethingsnetwork.org/ Bohužel v ČR má docela malé pokrytí, takže se musí vyzkoušet na konkrétním místě. Poblíž velkých měst máš šanci, někde na venkově je to úplně bez šance. Je tam ale ještě jedna možnost - pokud je to na tom místě technicky realizovatelné, můžeš si pořídit vlastní gateway (která je teda trošku dražší), napojit ji na internet a připojit do sítě The Things Network a tím si v dané lokalitě udělat pokrytí sám - a navíc tím ještě přispět k vyššímu dobru, protože tu tvoji gateway pak můžou využít i další lidi (tebe to nestojí nic navíc). Je to jako by sis mohl postavit vlastní BTSku na vhodném místě, což je hodně cool

Jinak SigFox i NBIoT hardware i předplatné se dají pořídit, ale nabídka není moc bohatá ani levná (zvlášť pro jedince). České radiokomunikace mají dobrou LoRaWAN síť, ale s jednotlivci se pokud vím vůbec nebaví, jenom s firmami. Pokud se ti to nechce moc řešit a zároveň to nemusí být úplně lowpower (na tužkovou baterku apod.), tak cesta nejmenšího odporu je asi normální GSM a třeba SMSky.
Počítat impulsy pomocí ULP - můžeš to trochu rozvést?
ESP32 obsahuje koprocesor, který se jmenuje ULP. Je hodně minimalistický, ale má velice malou spotřebu. Takže to pak děláš tak, že ULP běží, počítá impulzy, vlastní ESP spí a jenom občas ho probudíš a necháš odeslat ta čísla, která ULP naměřil. Je to velká úspora energie.