Stáhnul jsem si někde na internetu html soubor, jež obsahuje skripta s matematickou tématikou (se spoustou komplikovaných matematických symbolů). Ve webovém prohlížeči lze obsah bezvadně zobrazit (jak asi nikoho nepřekvapí). Potíž však nastává, když si chci výše zmíněný dokument číst na Kindlu.
Vyzkoušel jsem všechny možné konvertory formátů (od Calibre až po různé webové služby), bohužel vždy nastane problém s tím, že matematické záznamy jsou nečitelné, např. matice se rozepíší do řádků apod...
Rezignoval jsem tedy na možnost mít z tohoto html souboru normální .mobi knihu. Napadla mě ale možnost, si vyrobit knihu ve formátu mobi, která bude obsahovat pouze obrázky, ve kterých by byl celý obsah těchto skript jako obrazová data, podle tohoto postupu:
1) nechám si html vytisknout do pdf, kde budou mít stránky nějaký malý rozměr.
2) tento pdf soubor převedu na jednotlivé soubory jpeg
3) z těchto jpeg souborů si vyrobím výsledný soubor .mobi
Jediná věc, se kterou potřebuji poradit, je první bod. Konkrétně nevím jak donutit Firefox (nebo jiný prohlížeč), aby vytisknul pdf ve formátu hodně malých stránek. Nejmenší rozměr, který v něm lze nastavit, je formát A5, což je pořád dost velké...
Řešil jste někdo podobný problém?