ČVUT FJFI magisterské studium

ČVUT FJFI magisterské studium
« kdy: 15. 10. 2019, 22:40:18 »
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli je reálné, aby někdo šel na FJFI až na magisterské studium, konkrétně Matematická fyzika. Studuji technický obor, kde je matematiky a fyziky fakt hodně, ale asi ne tolik jak na jaderce. I numerické metody v programování jsou mi trochu známé (FDM). Spíš, jestli je možné se do té matematiky a fyziky dostat až jakoby po třech letech a přitom moc nezaostávat za ostatními.
Díky za odpovědi ;)

Idris

• 2 286
    • Zobrazit profil
Re:ČVUT FJFI magisterské studium
« Odpověď #1 kdy: 15. 10. 2019, 23:07:07 »
jestli je reálné, aby někdo šel na FJFI až na magisterské studium, konkrétně Matematická fyzika
Po zběžném shlédnutí studijních plánů je zřejmé, že na Bc. žádná složitá matematika není, takže výchozí pozice nebude slabší, ale ty poslední dva roky (Ing.) už vypadají náročněji.

« Odpověď #2 kdy: 16. 10. 2019, 19:39:09 »
Matematická fyzika je ten nejtěžší obor na jaderce(teda můj osobní názor, který má i většina fakulty). Postřech, že tam není složitá matematika je absolutně mimo.

Idris

• 2 286
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 16. 10. 2019, 19:42:30 »
Matematická fyzika je ten nejtěžší obor na jaderce(teda můj osobní názor, který má i většina fakulty). Postřech, že tam není složitá matematika je absolutně mimo.
Tak jak pro koho. V Bc. programu nic extra složitého není, až Ing. vypadá složitěji.