Sice to neni uplne Unix otazka, ale predpokladam ze to tu spousta lidi resi. Navrhuji jakousi aplikaci, ktere se prodavaji tisice kusu, ale je potreba srazet cenu co nejnize dolu a hlavne pouzivat spolehlive soucastky (fine pitch obvody pod draha/mezera < 0.2mm se jevi jako problem kvuli mechanickemu namahani plosneho spoje a vubec narokum na vyrobu). Dulezite taky je, aby se obvod delal idealne i za 10 let a nestal raketu.
Rad bych zacal pouzivat nejaka modernejsi CPLD/FPGA (dnes uz to vcelku zacina byt to same, pokud se nepletu tak spousta "CPLD" je uz v podstate jako FPGAcko akorat jsou "instant-on", nebo jejich konfigurace je ultra rychla).
Problemy jsou 2:
- cim vetsi obvod, tim obvykle obskurnejsi pouzdro
- kde kupovat (pozor, objednavky treba po 5k, takze Farnell se svymi 700 ks nejake Intel/Altery Max V neobstoji), v CZ mi neprijde ze by se na rozdil od spousty dalsich obvodu daly veci od InteluAltery/Xilinxu/Lattice rozumne kupovat.
Ted pouzivame treba radu Xilinx XC95xx nebo Lattice LC40xxZE, pouzival jsem i MAX II, ted' mam na stole MAX V (ktery uz je tak maly, ze se toho trosku bojim). Mate nekdo nejake tipy na mala levna FPGA s integrovanou conf pameti ci CPLD, na ktera se soustredit ? Potreboval bych, aby to bez problemu umeli osazovat a plosnak nemel vysoke naroky na kvalitu, tzn. asi do 0.2mm draha/mezera.
Vylozene mne laka treba Lattice ICE40UL, jen jsou problem ta pouzdra... (vim, dela se i QFN, ktere jde zapajet v klidu i rucne, nicmene zrovna s QFN mam v tomto konkretnim produktu dost hrozne zkusenosti z mechanickeho hlediska).
Co tedy pouzivate, delate-li neco takoveho a kde to kupujete?