Mozes sa k tomu prvemu odstavcu viac rozpisat? Co vystrajaju v Brne? (zil som aj tam nejaky cas, len chcem vediet, ako to ty vnimas)
Nejde ani o to, čo sa vystrája, ja plne podporujem, že rozbité cesty sa rekonštuujú, ale to musí mať nejakú logiku, postupnosť tak, aby tá doprava nepadla totálne na držku. Teraz je rozkopaný už tuším rok, celý dornych, je na sračku, sú tam v kuse zápchy. Ďalej zavretý husovicky tunel a zábrdovicky most, MHD jazdí podľa letného rádu, okrem toho sa ešte rekonštruujú Hlavní nádraž, takže reálne máš teraz štyri nádraží, hlavní, dolní, židenice a královo pole a z každého ti jazdia iné vlaky, čert aby sa v tom vyznal. ČD tiež rekonštruujú nejaké koľajové trate, takže nejazdia vlaky ale náhradné autobusy, a klasicky východoeurópsky, to nie je poriadne vyznačené tak sa poserieš kým nájdeš tu zastávku odkiaľ chodia, chudáci cudzinci čo nevedia jazyk a najmä, normálne vlak ti ide povedzme z Krpole, ale výlukový autobus z Hlavného nádraží, musíš byt sústavne v strehu, či sa niečo nezmení. Mňa to hrozne vyčerpáva byť takto v strehu.
Napríklad také Židenice sú takmer odrezané od sveta (autom) a ľudia z Líšne musia prestupovať kvoli rekonštrukcii šalinovej trate na zastávke Dělnický Dům, kde je prestupný uzol ku ktorému vedie malička dvojprúdová cesta a tam keď sa minule posrala šalina, tak komplet upchatá doprava = kolaps. Lenže aj každý kto príde vlakom na Židenice - nádraži tak ak chce ísť do centra tak musí prestupiť. Minulý rok bola tiež výluka šaliny do Líšne a to tí kreténi ešte komplet rozkopali aj tu zastávku Dělnický Dům, to som fakt iba čumel a nechápal. Máš tam maličku striešku, skoro žiadne lavičky, nič čo by aspoň trochu redukovalo to otrasné cestovanie. Z druhej strany Brna sú stále zápchy jak je ten tunel smerom na Žabovřesky\Komín.
Je toho určite viac, nestíham to všetko sledovať, čo je zas obrátené hore nohami, ale tak ako som to mesto miloval, tak ho začínam pomaly neznášať, nielen kvoli tej doprave, ale aj tí ľudia sú čoraz divnejší. Alebo možno len starnem. No predstav si, že prežiješ tieto patálie s cestou do práce, čo ti z takej Líšne (MHD) alebo Židenic (autom) teraz zaberie aj 45 minút a potom ešte musíš uhýbať psychopatom na bicykli ktorí jazdia jak bezohľadne svine a ešte sú arogantní, ďalej magori na kolobežkách, bežci, elektrokolách, korčuliari, to všetko nasraté na maličky chodníček...no proste hrôza. Preto chcem vypadnúť na dedinu a robiť maximálne z domu a do práce ísť len na 1-2 dni vybaviť to, čo sa najlepšie rieši osobne. Alebo sa na to mesto definitívne vykašľať, vždy keď má niekto plnú hubu kecov o tom, že si mám kúpiť kolo alebo kolobežku tak sa mi otvára nožík vo vrecku. Ale po skúsenostiach viem, že tieto poruchy sa vyskytujú v takých klástroch a diskusia s tými ľuďmi je nemožná, lebo to je same eko, vegan, antinatalista, promigračný, pro LGBTI magor pre ktorého je normálny biely chlap s deťmi a rodinou ten najväčší verejný nepriateľ. Aj preto si myslím, že či to nerobia naschvál, stačí sa pozrieť čo sedí na magistráte.