Verze PulseView 0.4.1 (kterou bohužel nemám, protože není v Bionicu a zatím se mi nechtělo kompilovat) má funkci na převod analogových dat na digitální, takže tam možná nějaký soft trigger bude, nevím.
Ted jsem se na to jeste jednou kouknul a kompilovat neni potreba, staci stahnout jednu binarku, ktera se da rovnou spustit. Takze trigger tam neni, prevod na digital se dela az offline, z nahranych dat.
Samozřejmě, že to lze implementovat softwarově v PC, pokud přenosový kanál (USB) stihne přenášet celý stream (pro 20Msps by to neměl být žádný problém). Ale ovládací rozhraní osciloskopu je bez snadno ovládaného triggeru vážně prakticky nepoužitelné. Nicméně jsem přesvědčený, že i open source softwarové osciloskopy jej mají.
Jeste jednou: PulseView funguje tak, ze ti data nahrava do jednoho dlouheho "tracku", podobne jako audio editory. Takze pokud vis, ze k sekvenci, ktera te zajima, dojde jednou za sekundu, staci ti nahrat sekundu a pul a v te nahravce si na tu udalost nascrollovat. Cili jedine, co by ti ten trigger usetril, je to scrollovani, protoze bys tu sekvenci mel hned na zacatku nahravky. V nekterych usecasech to muze byt i vyhoda - pokud hledas nejakou sekvenci, ktera ma nejaky
tvar - samotny jednoduchy trigger by ti nepomohl, musel bys mit nejake slozite "nasobne triggery" (ted si nevzpominam, jak se tomu spravne rika).
Jo, klasicke osciloskopove zobrazeni by bez triggeru bylo naprosto nepouzitelne, v tom "track view", co ma PulseView to tak ale imho neni. Neexistence triggeru ti jenom prida nutnost scrollovat a potencialne omezuje sirku pasma, ale to v dobe USB3 neni problem.