Ahoj,
čelím teď asi poměrně velkému životnímu rozhodnutí. Jsem přijatý na FEL SIT i na Matfyz informatiku.
Nikdy jsem nebyl úžasný talent na matematiku. Na gymplu jsem sice měl jedničky (absolvoval jsem i matematický seminář a ten mě bavil), ale musel jsem se na ně učit. Ne, že bych trávil desítky hodin studiem na jeden test, ale nebyl jsem jeden z těch obdařených, kteří nakráčeli bez přípravy a měli vždy jedničku. Matematika mě jinak obecně docela baví a zajímá, nijak negativně ji nevnímám. Současně si o sobě troufnu i říct, že jsem ten typ studenta, co je schopný tvrdě makat, aby to prošel.. když mám možnost se připravit, tak z toho většinou vyjdu skvěle
Toť k mé profilaci
O ČVUT se tvrdí, že je více zaměřné na praxi, což me přirozeně táhne. Na druhou stranu, když jsem koukal na obsah předmětů, tak jsem došel závěru, že v otázce matematiky si výrazně nepomůžu oproti matfyzu. Nic mě nepřesvědčilo o tom, že by to skutečně byla škola snažší, než matfyz.
O matfyzu se zase tvrdí, že je tam tvrdší prvák, ale že je tam po sléze méně studentů a poněkud osobnější přístup učitelů. Lidé si rovněž chválí zajímavé volitelné předměty a další výhody. Na dni otevřených dvěři jsem také viděl příklady různých testů a materiálů a přišlo mi to super zpracované. Ale to je asi jen PR..
Abych řekl pravdu, čím dál tím více mě to táhne na matfyz, ale furt mi něco říká, že pro člověka jako já tam kvůli té matematice není místo. Opravdu nejsem žádný talent, ani antitalent. Vždy jsem byl prostě průměr mezi těmi lepšími. Strašně by mi pomohl Váš názor, tedy především těch, co si jedním, či druhým prošli.