Nemůžu si pomoct, ale na českém Internetu mi chybí diskuzní forum pro českou komunitu programátorů. Schválně jsem trochu vynechal administrátory linuxáky, protože ti mají primárně Root a Abclinuxu. Root už se odkopal se svými úmysly, když např. smazal téma:
https://forum.root.cz/index.php?topic=20983.0Jako programátorovi se mi velice nelíbí, že někdo takovéto diskuze maže.
Někdo by mohl namítat, že jsou tady třeba programujte.cz, ale řitom když si to otevřu, tak
1. Jsou tam reklamy - to mi přijde docela nevhodné, mě doména s PhpBB stála 1400,- Kč na rok, to přece není takový deal abych tam dával reklamy-
2. Je tam velká hromada témat a lidí je tam 5 a půl.
3. Komerčně orientovaný vlastník.
Založit free forum pro programátory má však další nesnáz, a to jsou sociální sitě. Ačkolik diskuzní schopnosti Facebooku jsou dost omezené, tak přesto např. CZJUG se sdružuje právě tam. Diskuze je tam jednak problematická kvůli designu/funkcím Facebooku, druhak ne každý Facebook z přesvědčení má, a za třetí se tam špatně aplikuje anonymní přispívání, na které má se domnívám na Internetu každý právo a opodstatněné důvody.
Potom další nesnáz pro české diskuzní forum jsou anglické fora jako je Reddit nebo Stackoverflow, které jsou na vemi vysoké úrovni a v tom co dělají jim bude forum na českém rybníčku těžko konkurovat.
Přesto všechno však mi forum pro českou komunitu programátorů chybí. Přecejen je něco jiného diskutovat na Reddit s někým z USA, a něco jiného řešit něco se svým krajanem který se i potencionálně může stát vašim kolegou v práci, nebo se kterým se můžete sektat na konferencích. Roli takové diskuze v minulosti částečně zastupoval Root, ale s tím už je nyní konec.
Takže otázka je, jak to koncipovat. Forum už jsem založil, teď ještě aby to mělo nějakou hlavu a patu, aby to bylo smyslupné.