Zdravím všetkých,
opíšem v krátkosti situáciu: mám 23 rokov a po škole som začínal ako IT Support v malej firme (+on-site technik v prípade nutnosti výmeny HW), na tejto pozícií som bol viac ako tri roky. Neskôr som sa presťahoval a začal pracovať ako IT Consultant (správa pridelených aplikácií) v korporácií. Nakoľko mi pozícia nevyhovuje (väčšinou riešim úlohy v rámci change managementu/procesov, pokiaľ je technický problém tak väčšinou iba s dodávateľom..) rozhodol som sa po menej ako roku zmeniť prácu, nakoľko hľadám niečo viac technicky zamerané.
V posledných rokoch som používal tieto technológie: MS SQL - základná administrácia, Oracle - len dáta, Win 2008 R2, 2012 R2, 2016, IIS - základy, AD, Zabbix - konfigurácia a jednoduchý vývoj monitorovacích scriptov a takisto veľa času zabrali custom aplikácie (vlastné logy,konfigurácie,incidenty...).
Naskytli sa mi momentálne dve pracovné príležitosti: 1. Aplikačný administrátor pre banku - údržba softvérových aplikácií v rámci IT infraštruktúry banky (správa WIN servrov, IIS, logy, powershell/linux skriptovanie, sql - na úrovni úpravy dát..)
2. Databázový administrátor pre stredne veľkú firmu - správa a administrácia databáz - od monitoringu/incidenty/performance tuningu až po patchovanie db ...
Platovo je na tom lepšie prvá možnosť, takisto benefity a podobné srandy ponúka banka lepšie + práca vo vlastnej kancelárií NIE OPEN SPACE
len práve v druhej ponuke vidím väčší potenciál do budúcna. V databázach mám veľké medzery, veľmi ma prekvapilo že mi by ma radi prijali, no predpokladám, že to vďaka môjmu "všeobecnému prehľadu" - z každého viem niečo málo.
Viem som mladý, možno by som to nemal až tak moc riešiť, no preda zaujímal by ma váš názor čo je podľa Vás perspektívnejšia ponuka?
Dík