prikaz ifconfig ste poprve zminil Vy v Odpověď #11
Ve skutečnosti jsem na něj odkazoval už v předchozím komentáři, resp. na něj evidentně odkazuje ten název domény. Vyjmenoval jsem názvy domén, které evidentně odkazují na příkazy, které ke konfiguraci sítě slouží na unixech, *BSD (a předpokládám i macOS) a Windows, a doplnil jsem, že chybí doména, která by odkazovala na příkaz, který ke konfiguraci sítě slouží na linuxu.
Já na výše uvedených tvrzeních nevidím nic nepravdivého. Na to vy jste reagoval nepravdivým tvrzením o starých pardálech – na Windows staří pardálové určitě nepoužívají
ifconfig a nepřecházejí na
ip, na *BSD používjaí
ifconfig všichni a nikdo nepřechází na
ip (myslím – mám pocit, že byla nějaká snaha
iproute2 standardizovat i napříč systémy, ale asi nebyla úspěšná). A na linuxu sice někdo stále používá
ifconfig, ale rozhodně to není dělení „staří pardálové“ vs „mladá ucha“ – jak už jsem psal, dost starých pardálů používá
ip a naopak i začátečníci často používají
ifconfig, např. proto, že se to ve spoustě návodů strašně dlouho táhne, nebo proto, že někteří staří pardálové nemají soudnost a radí v diskusích používat příkaz, který už dvacet let nefunguje správně.
v Odpověď #21 pisete o problametickem chovani ifconfig, nejste ale schopen napsat, v cem je roblematicky
Vzhledem k tomu, že jsem to napsal hned v odpovědi 21, a pak jsem to zopakoval a přidal další v další odpovědi, tak toho evidentně schopen jsem.
LDP je odpoved na Vasi vyzvu v Odpověď #21, abych uvedl, kde se prikaz ifconfig dnes pouziva a pise se o nem jako o klasickem prikazu Linuxu
V mé odpovědi 21 žádná taková výzva nebyla. LDP není příklad toho, kde by se
ifconfig dnes používal – LDP je dokumentace, kniha. Nevím, co je „klasický příkaz Linuxu“. To, že se něco dříve hojně používalo, neznamená, že se to má používat dál a že je to správné. Linuxový firewall taky dnes nekonfigurujete
iwconfigem, přestože to ve své době asi byl „klasický příkaz“.
o kvalite Vasich odpovedi svedci diskuse, kterych ucastnite, a reakce jinych ctenaru na Vase prispevky
Když už máte potřebu na moje příspěvky odpovídat, bylo by fajn, kdybyste se také zařadil mezi čtenáře mých příspěvků. Napsal jste čtyřbodový seznam, ve kterém jsou tři body založené na tom, že jste špatně četl mí komentáře – polemizujete s něčím, co jsem nenapsal, nebo postrádáte něco, co jsem napsal opakovaně.