Vizualizácia na viacerých VPS

Vizualizácia na viacerých VPS
« kdy: 13. 03. 2019, 07:15:17 »
Zdravím,
mám 3 VPS ktoré som získal v rámci akcie. Využívam ích viac menej na hranie a vzdelávanie. Chcel by som na ních roschodiť nejakú formu virtualizácie, pri ktorej by bolo možné kontajnery pohodlne presúvať z jednej VPS na inú. Ideálne cez nejaké webové rozhranie ale nie je to podmienkou. Prípadne nejaký systém ktorý by vedel skopírovať image na inú vps a v prípade výpadku pôvodného serveru by ju iný spustil. Existuje vôbec niečo takého? Ďakujem za akékoľvek nasmerovanie k riešeniu môjho problému  :)

Vilith

• 662
    • Zobrazit profil
Re:Vizualizácia na viacerých VPS
« Odpověď #1 kdy: 13. 03. 2019, 09:00:08 »
Pokud si chces hrat, zkus https://kubernetes.io/

David

• 159
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 13. 03. 2019, 11:19:40 »
Možná si tam rovnou nainstalovat Proxmox?

« Odpověď #3 kdy: 13. 03. 2019, 12:02:13 »
kontajnery pohodlne presúvať z jednej VPS na inú
Presun kontajnera (presun RAM, volumes, fs, ...) nie je trivialna uloha. Isto chce presuvat kontajnery alebo iba vytvorit dalsiu instanciu kontajnera s pomocou nejakeho kontajner orchestration nastroja?

Docker orchestration nastroje na vyber:
  • Kubernetes - najpopularnejsi
  • Docker Swarm
  • Nomad
  • Rancher
  • Mesos (+Marathon)
  • Cloud Foundry
  • ...

Klucove slova do googla  "docker orchestration", pripadne nieco podobne pokial nepouzivas Docker kontajnery.

« Odpověď #4 kdy: 13. 03. 2019, 20:50:41 »
ďakujem za odpoveďe  :)
nemusel to byť práve Docker lebo väčšinou som používal LXD ale zistím si niečo o tom Kubernetes.

« Odpověď #5 kdy: 14. 03. 2019, 00:50:11 »
Mhm, LXD (LXC) execution drivers nie su prave najpopularnejsie v uvedenych nastrojoch. Pozrel by som sa vsak po OpenStack alebo iba po jednoduchsom LXD v cluster mode.