Pokud bych se rozhodl pro přeinstalaci na Android, nejsem si jistý, zda-li bych mobil nenávratně nepoškodil, jelikož není cesty zpět. Jste spokojeni s Androidem? Díky za každý tip
.
Ako uz tu pisali, ono to moze po preinstalovani na android nejak fungovat, ale nebude to na 100%.(Pretoze kazdy hw ma svoje specifika a vyrobci si os hackuju)
Ale v pripade noveho telefonu radim prejst skor na ios, nez na android. Telefony s ios su sice drahsie, a je pre ne menej aplikacii. Ale je na behu poznat, ze system je odladenejsi a len tak si do store hocico nepustia. Taktiez je istota, ze apple nezareze podporu daneho modelu po troch rokoch. Vendor lock-in nehrozi, ako vacsinou nim strasia, ide pouzivat sluzby tretich stran. Napriklad ja hudbu pouzivam spotify, ako doposial a na mail gmail.
Ale aby som iphone len neospeval, ma to svoje specifika, na ktore si casom zvyknete - menej seamless dizajn, notch. (klamem na notch si nezvyknete nikdy)
Bejvavalo. Mozna nekdy v dobach Androidu 4.
IOS 11 byl zoufaly bugfest a IOS 12 to teprve jakztakz stabilizoval.
Zato Android od verze 7 dale bezproblemova zalezitost.
Modernejsi streva Androidu se zkratka uz projevuji, Android s jeno managovanou platformou a garbage collectorem je mnohem snazsi spravovat a je odolnejsi vuci programatorskym chybam.
Za to Android plati vyssi spotrebou RAM o cca pul giga fixne (coz je v dobe 4GB cinanu za 4000Kc smesne) a cca 5-10% zpomaleni managovaneho kodu, pricemz kriticky kod typu OpenGL driveru je stejne psan nativne.
Souhlasim s predrecniky, ze dnes bych sel do libovolneho Androidu z programu Android One, ktery ma android 8 nebo vyssi.
Iphone doplaci na shnile koreny, puvodni iPhone navrhl "vizionar" Jobs jako iPod s GSM modulem s ocekavanymi prodeji 10 mil kusu rocne, do ktereho nesel ani doinstalovat 3rd party SW. Smartphone se z toho stal az za pochodu a to pomerne zoufalym bastlenim typu fixni screen size 3,5 palce (nyni uz vyreseno) a nulove zabezpeceni "vyresene" totalnim sandboxingem 3rd party aplikaci.
Uz nyni z Apple appstore zmizela hromada softu, ktera neprezila prechod 32-64 bit. Android se snazi od pocatku byt co nejmin platformne zavisly, stale jedou i drevni appky, na ktere nikdo 5 let nesahl.