Herní konzole - je to perfektní hardware za nízkou cenu?

Re:Herní konzole - je to perfektní hardware za nízkou cenu?
« Odpověď #60 kdy: 18. 04. 2019, 19:12:11 »
No, Xbox One nevim, pro Xbox existovali nejaky hacky, ale radsi bych sel do PS4 verze PRO, ta ma takty cpu na stejne/podobne urovni jako Xbox (pokud se nepletu) a checkni https://twitter.com/ps3ita_team?lang=en, ktery vydal distribuci prave pro ps4 ....

qelurg

• 386
    • Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 18. 04. 2019, 21:41:20 »
Kdyby nikdo nepoznal rozdíl mezi hudbou z mobilu a kvalitním audio přehrávačem, tak všichni výrobci a prodejci kvalitního audia by zkrachovali a recenzenci hi-fi by už neměli o čem psát.
Nesmysl, zaprvé je tu snobismus, zadruhé je tablet jen jedna součást hudebního řetězce a ne ta nejdůležitější, víc peněz se utopí na zesilovači a nejvíc na reprobednách.
Každá část řetězce je důležitá. Když si zmrvíš zdroj hudby, tak je investování do kvalitního zesíku a repráků vyhazování peněz.
Jo, ale zdroj hudby dneska není žádný problém, na rozdíl od dob minulých a na rozdíl od zesilovače a beden, tam je stále nutná vysoká investice a pečlivý výběr.

qelurg

• 386
    • Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: 18. 04. 2019, 21:58:14 »
Já se nebavím o marketingových zkratkách, ale o tom, že třeba můj tablet má Qualcomm WCD9320 Audio Codec / 2x NXP TFA9890 DAC/Amp.
No tohle jsou právě ty marketingové zkratky o kterých mluvím. Kvalitu DAC nedělá jen šváb.
Tohle nejsou marketingové zkratky. Marketing to nepoužívá a je naopak dost náročné vyšťourat tyto informace, které mají daleko větší výpovědní hodnotu, než marketing. Ten šváb je podstatný základ a nikdo normální nezvolí kvalitní šváb, aby pak šidil levné pasivní součástky. Pokud to udělá, přojeví se to v testech a na pověsti zařízení. Můj z3 tablet má výbornou pověst, kterou mohu ji potvrdit vlastní zkušeností.

Citace
Velmi pohodlné ovládání,
Pro mě nepohodlné. Když mě někdo zavolá na ten /mobiltablet, tak nebudu vytrhavat kabely k reprákům. A speciální tablet jako zdroj hudby je pro mě blbost když si mohu dát kvalitní zvukovku/DAC přímo do PC na kterém mi pro spuštění hudby stačí dvě kliknutí.
Sorry, ale tohle jsou hloupé kecy. Proč by mi někdo volal na tablet? Ten tabket mám vyhrazený čistě na hudbu. PC je hlučné, dlouho startuje, je velké, žravé, potřebuje spoustu místa a má pro tento účel nepohodlné ovládání přes klávesnici a myš, do obyváku a spol. se nehodí. Dvě kliknutí ti nestačí ani omylem, ovládání přes displej je pohodlnější a intuitivnější. Používat na hudbu pc je nesmysl.

Citace
přehraje kde co, včetně různých hires formátů, online služeb nebo dlna, k dispozici je řada kvalitních přehravačů jako třeba neutron music player, kvalitní výstup + spolupracuje s externími převodníky.
Tohle umí PC už pěknou řádku let.
PC ano, ale viz výše, pc má řadu nežádoucích vlastností, specializovaná elektronika má zase problém s flexibiIátou a pohodlným ovládáním, tablet si z obou světů bere to lepší.

« Odpověď #63 kdy: 19. 04. 2019, 00:26:19 »
Pánové, můžete svou žabomyší válku o zkreslení DACů přesunout do jiného vlákna?!

« Odpověď #64 kdy: 19. 04. 2019, 12:28:20 »
Ten šváb je podstatný základ a nikdo normální nezvolí kvalitní šváb, aby pak šidil levné pasivní součástky. Pokud to udělá, přojeví se to v testech a na pověsti zařízení.
On je nemusí ošidit, ony se mu do toho malého tabletu/mobilu prostě nevlezou :). Záleží i na takových věcech jako je stínění. A na pověsti a na testech se to samozřejmě projevuje https://www.gsmarena.com/huawei_mate_8-review-1367p7.php vs https://www.gsmarena.com/sony_xperia_z3-review-1140p7.php a to se bavíme pořád jen o srovnání mobilotabletů. Externí DACani mají lepší kvalitu.

Hudební řetězec musí být kvalitativně vyrovnaný. Kupovat k reprákům+amp za 50tis DACana za 30tis je stejná blbost jako si k nim pořídit tablet. Je to stejné jako když skládáš herní PC. Ke GPU za 15tis přece taky nepřipojíš CPU Celeron za 2tis ani i9 za 14tis, ale dáš tam i5 za 5tis. Není důvod kvůli ušetření pár korun za CPU nebo DAC si snižovat kvalitu mnohem dražších komponent.

PC je hlučné, dlouho startuje, je velké, žravé, potřebuje spoustu místa a má pro tento účel nepohodlné ovládání přes klávesnici a myš, do obyváku a spol. se nehodí.
Proč pořád opakuješ tyhle lži? Jestli máš špatně poskládané hlučné PC, tak to neznamená, že takové PC mají všichni.
Hlučnost: už jsem ti psal, že PC může být zcela bezhlučné - např. https://www.asrock.com/nettop/Intel/Beebox%20Series/index.asp nebo poskládat vlastní ITX. Pro výkonější sestavy hledej na google ULN.
Dlouho startuje? 15 sekund a spouštím ho 1x za den a umí se uspat a taky se umí v sekundě probudit. Zapomněls, že jsem ti psal, že PC je pro mě multifunkční zařízení, takže já tam nespouštím jen hudbu.
Velké? Mini PC se dnes dává zezadu monitoru. Výkonnější sestavy mohou být v designově úhledných case různých velikostí.
Žravé? 6W (Beebox) nebo 30W (i3) je moc? (https://www.techspot.com/review/1025-asrock-beebox-n3000/page8.html ) Tvůj PS4 žere 10W ve standby, tomu říkám žravé.
Soustu místa? Ale já chci velký monitor, protože na malé obrazovce tabletu dostávám epileptické záchvaty.
A poslední tam máš klávesnici a myš. To právě chci, oproti dotykáči jsou pro mě pohodlnější a rychlejší.

To, že jednomu vyhovuje dotykáč a druhému klávesnice+myš je otázka osobních preferencí, ale nešiř prosím takové bludy, že PC je hlučné.

Dvě kliknutí ti nestačí ani omylem, ovládání přes displej je pohodlnější a intuitivnější. Používat na hudbu pc je nesmysl.
Na liště kliknu na Spotify (nebo jiný) a druhým klikem spustím hudbu. Na tom hlučném PC co máš doma by to opravdu nesmysl byl.

@Jaromír Adámek: Souhlasím. Tohle byla poslední moje reakce na DAC, ale není to na jiné vlákno, ale špíše na jiný server zaměřený na audio techniku. Ale pokud by qelurg psal další bludy o hlučném PC, tak bych se s reakcí asi neudržel :)

qelurg

• 386
    • Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: 19. 04. 2019, 19:36:02 »
Ten šváb je podstatný základ a nikdo normální nezvolí kvalitní šváb, aby pak šidil levné pasivní součástky. Pokud to udělá, přojeví se to v testech a na pověsti zařízení.
On je nemusí ošidit, ony se mu do toho malého tabletu/mobilu prostě nevlezou :). Záleží i na takových věcech jako je stínění. A na pověsti a na testech se to samozřejmě projevuje https://www.gsmarena.com/huawei_mate_8-review-1367p7.php vs https://www.gsmarena.com/sony_xperia_z3-review-1140p7.php a to se bavíme pořád jen o srovnání mobilotabletů. Externí DACani mají lepší kvalitu.
Stínění není žádný problém. Já píšu o Z3 tabletu, tablet není mobil. Mobil má malý displej a už není tak pohídlný na ovládání. Externí DAC může mít lepší kvalitu a také nemusí. Externí DAC je pro 99 % lidí zbytečný a to 1 % které ho využije ho může připojit i k tabletu, jak už jsem ti vysvětloval, argument externím DAC je nesmyslný.

Citace
Hudební řetězec musí být kvalitativně vyrovnaný. Kupovat k reprákům+amp za 50tis DACana za 30tis je stejná blbost jako si k nim pořídit tablet. Je to stejné jako když skládáš herní PC. Ke GPU za 15tis přece taky nepřipojíš CPU Celeron za 2tis ani i9 za 14tis, ale dáš tam i5 za 5tis. Není důvod kvůli ušetření pár korun za CPU nebo DAC si snižovat kvalitu mnohem dražších komponent.
PC oproti tabletu nenabízí žádnou výhodu, ale řadu nevýhod.

Citace
PC je hlučné, dlouho startuje, je velké, žravé, potřebuje spoustu místa a má pro tento účel nepohodlné ovládání přes klávesnici a myš, do obyváku a spol. se nehodí.
Proč pořád opakuješ tyhle lži? Jestli máš špatně poskládané hlučné PC, tak to neznamená, že takové PC mají všichni.
Nejsou to lži, ale (pro tebe) krutá realita.

Citace
Hlučnost: už jsem ti psal, že PC může být zcela bezhlučné - např. https://www.asrock.com/nettop/Intel/Beebox%20Series/index.asp nebo poskládat vlastní ITX. Pro výkonější sestavy hledej na google ULN.
Podobnou krabičku mám, má větráček, který při zátěži hlučí, má několikanásobnou spotřebu a je ve všech směrech méně praktický pro poslech hudby. PC sice lze postavit bezhlučné, ale takové PC není univerzální a má jen samé nevýhody. Z tabletu prostě uděláš lepší přehrávací stanici.

Citace
Dlouho startuje? 15 sekund a spouštím ho 1x za den a umí se uspat a taky se umí v sekundě probudit. Zapomněls, že jsem ti psal, že PC je pro mě multifunkční zařízení, takže já tam nespouštím jen hudbu.
Čím víc multifunkční, tím horší na přehrávání hudby to je.

Citace
Velké? Mini PC se dnes dává zezadu monitoru. Výkonnější sestavy mohou být v designově úhledných case různých velikostí. Žravé? 6W (Beebox) nebo 30W (i3) je moc? (https://www.techspot.com/review/1025-asrock-beebox-n3000/page8.html ) Tvůj PS4 žere 10W ve standby, tomu říkám žravé.
Od kdy je 6W pc multifunkční zařízení, nenech se vysmát. Ty uvádíš jako argumenty různé vlastnosti PC, které mohou být v jednotlivém případě pravda, ale jsou navzájem neslučitelné, patří do říše snů.

Citace
Soustu místa? Ale já chci velký monitor, protože na malé obrazovce tabletu dostávám epileptické záchvaty.
A poslední tam máš klávesnici a myš. To právě chci, oproti dotykáči jsou pro mě pohodlnější a rychlejší.
Chtít to můžeš, ale jako zdroj hudby je to nepraktické. Ať si vezmu obývák nebo moje hudební pracovnu. Klávesnice a myš je dobrá na psaní dokumentu nebo programování, ale nikoliv do obyváku k hudebnímu přehravači. A pokud bys nevěděl, i klávesnici a myš lze připojit k tabletu, používám to běžně, ale nikoliv k hudebnímu, tam je to nesmysl.

Citace
To, že jednomu vyhovuje dotykáč a druhému klávesnice+myš je otázka osobních preferencí, ale nešiř prosím takové bludy, že PC je hlučné.
Tak mi ukaž multifunkční pc, které mi poslouží na hraní her, programování, výpočty, úpravu fotek a videí a je bezhlučné. A porovnej si ho s cenou hudebního tabletu, který tuto činost z podstaty věci obslouží lépe a pohodlněji.
Citace

Dvě kliknutí ti nestačí ani omylem, ovládání přes displej je pohodlnější a intuitivnější. Používat na hudbu pc je nesmysl.
Na liště kliknu na Spotify (nebo jiný) a druhým klikem spustím hudbu. Na tom hlučném PC co máš doma by to opravdu nesmysl byl.
No LOL, teď jsi to zabil. Vždyť ty jsi pozér. Píšeš tady o hudebním hardware nejvyšší kvality, který je mimo zájem 99 % lidí a pak jako zdroj hudby uvedeš masový low entry level spotify. Takový hw má smysl pro audiofilní nahrávky a ne pro komerční hudbu mástrovanou pro levný špunty :-).
Citace

@Jaromír Adámek: Souhlasím. Tohle byla poslední moje reakce na DAC, ale není to na jiné vlákno, ale špíše na jiný server zaměřený na audio techniku. Ale pokud by qelurg psal další bludy o hlučném PC, tak bych se s reakcí asi neudržel :)

qelurg

• 386
    • Zobrazit profil
« Odpověď #66 kdy: 19. 04. 2019, 20:11:25 »
A co se týče žravosti, tvé pc s monitorem vyprodukují m3 CO2 za cca 3 až 10 hodin, mému tabletu to trvá řádově tisíce hodin. Co se týče PS4, tak až 10W žere jen tehdy, když má zapnuté některé energeticky náročné funkce, jako třeba napájení usb portů při vypnutém stavu, zapnutí konzole přes ethernet a podobně. Tyto jsou zaprvé konfigurovatelné a zadruhé platí to jen pro rest mode (něco jako sleep u pc), nikoliv pro turn off mode.

« Odpověď #67 kdy: 19. 04. 2019, 21:41:46 »
Vždyť ty jsi pozér.
...řekl člověk co poslouchá hudbu z tabletu :)

No, Xbox One nevim, pro Xbox existovali nejaky hacky, ale radsi bych sel do PS4 verze PRO, ta ma takty cpu na stejne/podobne urovni jako Xbox (pokud se nepletu) a checkni https://twitter.com/ps3ita_team?lang=en, ktery vydal distribuci prave pro ps4 ....
V té italštině se nějak nemůžu zorientovat, takže nevím jestli je to nějaký třetí způsob jak spustit Linux na PS4 oproti těmto dvěma:
https://appuals.com/how-to-install-linux-and-run-steam-on-playstation-4/
https://github.com/valentinbreiz/PS4-Linux-Loader

Co jsem viděl, tak hackerům se tam sice podařilo zprovoznit 3D akceleraci i Vulkan, ale asi to nebude moc použitelné a než se to doladí, tak bude na trhu PS5 a můžou začít znovu. Trochu mě to připomíná boj s větrnými mlýny vývojářů Nouveau, kteří bez vstřícného kroku Nvidie nikdy kvalitu uzavřených ovladačů nedoženou.

qelurg

• 386
    • Zobrazit profil
« Odpověď #68 kdy: 20. 04. 2019, 06:38:24 »
Vždyť ty jsi pozér.
...řekl člověk co poslouchá hudbu z tabletu :)
Když už, tak ten, který používá tablet jako zdroj hudby v hudebním řetězci, což je racionální nikoliv pozérské jednání. Pozérské je bít se za audio audiofilské kvality a pak na něm poslouchat jedním kliknutím spotify :-).