Rozne kecy o tom ako sa tu beru tisicove sumy za hodinu, to si rovno vyhod z hlavy. Taku sumu uvidis iba ak mas kamaratov vo vlade a dohodia ti nejaky kontrakt plateny z eurofondov, inak sa na taku sumu nikto v cesku ani na slovensku nehrabe, ani zdaleka. Sam pracujem v nadnarodnom korporate a zakaznikovy za moju hodinu roboty uctuje 35eur, a to sa z tej sumy musi nabalit zahranicna materska firma, tunajsia firma a ja. Takze take blbosti ako si moze nejaky noname programatorik z ceska pytat 62eur (1600CZK) za hodinu, to su ciste pi.coviny, ktorym never ani vo sne. Ak sa vypracujes, a dostanes sa aspon na tych 30eur/hodina, tak budes topka CZ/SK sceny.
PS: aby som aj odpovedal nieco k teme, pracovat 20hodin tyzdenne nevidim ako realne. Pretoze ked uz firma zhana niekoho so skusenostami, tak ma pre neho nachystanu pracu na 8 hodin denne, inak ani nebudu otvarat pracovnu ponuku. Ak niekoho potrebuju na 4hodiny denne, tak su to prace pre studentov, niekoho bez praxe, koho do mesiaca zaucia na co potrebuju a on sa tejto viac menej rutinnej prace bude drzat dalsich x rokov, kym nedostuduje a mozno sa u nich zamestna.