Nu, nepodcenil bych ten hluk, bude záležet na konstrukci domu a spol. Já, nakonec skončil, že mám vše v pasivním provedení, protože mě žena mlátila kvůli tomu, že ten rack byl slyšet přes několik zdí uprostřed noci (prvorepubliková cihla) a po čase to může vadit (nu, někdo má sluch absolutní, někdo je hluchej, moje má 20 let houslí).
Nezkoumal jsem přesně ten seznam použitého HW do racku, ale pokud to umí napájení rozumně, tak bych zvážil místo klasické UPSky jen dobíječ a 2x 12 V/24 Ah akumulátory. Mám to tak, všechno v racku mám s podporou DC napájení 12-30 V, tak to živím z 24 V akumulátoru a k nim dobíječ. Jen pro VoIP a NAS krám mám jeden DC-DC konvertor na 12 V. Dávám přednost Mikrotiku, tak mám routery i wifiny od něj, centrálně to spravovat umí také, netřeba k tomu nějaké externí kontroler (příslušný CAPsMAN je součástí každého routerboardu/wifiny). Budeš si muset vyzkoušet, jak moc wifin pro pokrytí budeš potřebovat, počítal bych aspoň s jednou na patro, já na plochu cca 110 metrového bytu potřebuji 2 ks, aby to bylo OK 5 GHz pásmu (2x RB wAP G-5HacT2HnD).
Pokud těch PoE napájených zařízení potřebuješ pár, tak velký switch s PoE out je asi overkill, pokud kamery odnapájí NVRko, tak v pohodě a wifinu jednu/dvě řeší buď nějaký PoE výstup na routeru nebo injektor, v nejhorším malý switch s 4-5 PoE výstupy. Pokud si nakonec zvolíš NVRko zvlášť, tka bych se ho pokusil někam zašít, protože až tě někdo vykrade a nebude to úplnej blb, tak si ho vezme sebou, pokud bude naservírováno na očíích, ale to už je okrajový případ.
Hádat se o kabelech Cat 5e nebo Cat 6 je asi zbytečné, ty už tam asi budeš mít. Mám Cat7 a Cat 6a zásuvky v provedení do ABB Tango, přitom hlavní použití je dneska propojení pro hlavice radiátorů a posílal jsem si přes to i satelit, než jsem TV vyhodil, tam se ta šířka pásma a stínění i hodilo. Reálně pro data využívám asi 4 kabely od routeru k wifinám po těch X letech (zbytek je zapojeno do switche, který je stejně už dluho vypunt, pasivní 28x gigo Zyxell GS2200). :-)