Nicméně tvoje uvažování “nevím o něčem, tak to neexistuje” se ukázalo být chybným
Nepamatuju si, že bych tvrdil, že to v Javě neexistuje. Pamatuju se, že jsem explicitně řekl, že nevím. Nejsem na Javu žádný odborník a děkuju za doplnění, byla to pro mě zajímavá informace.
Každopádně to nic nemění na tom, co jsem tvrdil: neexistuje to v tom smyslu, že tyhle - v původním OOP naprosto běžné a základní - obraty v "mainstream OOP" neexistují v tom smyslu, že nejsou v učebnicích, běžně se (zřejmě) nepoužívají, všechno se drtí dědičností. Původně základní skládání a manipulace se selectory se používá málo nebo vůbec.
Stačí se prostě podívat na nějakou základní učebnici SmallTalku a Javy. Jestli tam někdo nevidí zásadní rozdíl
ve způsobu řešení problémů, tak je asi zbytečný ho o tom přesvědčovat.
, stejně jako “pokud to něco náhodou existuje, je to krkolomné”.
Ano, v tomhle jsem se mýlil, to uznávám. Má to nějaká omezení a je to specialita, ne obecná vlastnost všech objektů, ale uživatelsky to není tak nepříjemný, jak jsem čekal.
Ještě je taky otázka, co se děje pod kapotou - jestli je tam nějaká performance penalty oproti normálním metodám.