Už to tu trochu plevelíme oproti původnímu dotazu, ale když už... :-)
To moje ATTiny85 jede ve spánku, budí se jednou za 32 sekund, změří hodnoty, třikrát je pošle (jistota) a jde spát. Tedy cca 32 sekund spí, pak 1.5 sekundy něco dělá a pak spí. Jede to z 6V/80mA soláru s Li-ion (ano, venku; ano, i v zimě; ano, vím, že jsem psal, že se to tak nemá dělat), celý poskládaný z čínských věcí po dolaru. Ať jsem zkoušel dělat s 433MHz modulem cokoliv, nedokázal jsem to uvést do provozuschopnýho stavu - jediný nevyzkoušený je napájení 12V, teď to jede na 5V, takže vysílací výkon bude nižší. Můžu vzít jiný moduly za pár korun a zkoušet, ale nerad bych právě přešel na úplně jinej mikročip. Buď RPi nebo ATTiny - s obojím si už vím rady.
U RPi a soláru je problém právě v tom, že neumí spát. Podtaktování taky žádnou výraznou úsporu nepřinese, takže jedině vypnout LED, vypnout HDMI a případně přes GPIO a (třeba) relé odpojovat napájení USB wifi (RPi Zero 80mA, USB wifi taky 80mA, když je ve větším zápřahu, tak 160mA - jde o Tenda 311, zcela přesné označení nevím). Pokud by se wifi odpojovala a připojila třeba jen jednou za minutu na 5 sekund, tak se dokáže uspořit moře energie a věřím, že pak by to mohlo fungovat i s nějakým málo výkonným panelem (třeba 20W). Jistota je ale pořád jen v napájení ze sítě :-)