To podla mna nema suvis s nicim, co tu bolo doteraz. Nejaky "expert" to vymyslel a bude to take riesenie aby bol vlk nazraty aj koza cela.
Cakam nieco, co sa len bude tvarit, ze je zabezpecene.
Fiskalne tlaciarne skoncia a snimi aj vela malych pokladnic, ktore budu nepripojitelne na internet.
Plomby boli fraska a totalna zbytocnost, ktora len zvysovala byrokraciu. Miloval som vykazy raz rocne pre danovakov. Hovadina. My sme pred tym nic nelepili, bolo to zbytocne.
Cele je to blbost, lebo velke firmy "kradli" cez optimalizaciu uctovnictva a dani a mali zase tak, ze nevydavali blocky. Toto neporiesi ziadna registracna pokaldnica. Velke firmy budu rovnako optimalizovat a maly nadalej nebudu vydavat blocky.
Vytaz bude len firma, ktora doda a bude spravovat eKasu(o tom je cely ten zakon podla mna je. Uliat peniaze zo statu cez spravnu firmu) a popri nich zarobia aj vyrobcovia pokladnic. Osobne by som zrusil povinnost mat registracnu pokladnicu, lebo je to zbytocnost. Registracna pokladnica ma byt pomocka pre obchodnika, nie nastroj na kontrolu. Na to ma stat ine, lepsie paky.
Fin. sprava netusi, co je blockchain a comu nerozumeju, to ti nezcertifikuju. Neckaj nic take zlozite, to ulozisko bude len nieco, co niekomu ucelovo vyhovuje, realne je to nepotrebna vec. Ked sa nad tym zamyslis, tak nieje ziaden dovod preco takto zabezpecene uchovavat data o predajoch. Mozno je to len preto aby to ztazilo prichod novycm hracom na trh. Obmedzenie liberaliziacie trhu.
Ktovie, som zvedavy.