Inými slovami, tvrdíš, že tá štúdia na kódoch z praxe má nulovú výpovednú logiku, lebo autor použil nevhodnú metodiku? Ok, rozviň to.
No vždyť:
Máš 2 projekty, které se každý týká něčeho jiného, jsou napsané v jiném jazyce. Jeden má silné typy, jeden má dynamické typy. Řekněme, že na SLOC jsou srovnatelné. V jednom najdeš v issue trackeru víc bugů než v druhém. Mně připadá, že z toho rozdílu ohledně náchylnosti k bugům daného paradigmatu nejde usoudit prakticky nic. Ti statistikové to dělají.
Já vůbec netuším, co by ta čísla měla vypovídat. Takže když to staticky zagreguju, tak netuším, co by ten výsledek měl říkat....Garbage in, garbage out...
A v javascriptu se víc a víc používá Typescript.
Tvrdíš, že sa čoraz viac používa TS. Ukáž čísla. Lebo ja tvrdím, že rýchlejšie pribúdajú programátori v JS, ako v TS. Čiže používa sa čoraz častejšie TS, ale nie viac ako JS.
? Nesouhlasíš z principu?
https://medium.com/javascript-scene/you-might-not-need-typescript-or-static-types-aa7cb670a77b
Ufff... no, jak bych to řekl... no kromě toho, že autor neslyšel o row types (a moje zkušenost s row types je spíš negativní). Spíš přemýšlím, jaký je rozdíl mezy typovaným jazykem, který má kvalitně udělanou type inference a dynamickým jazykem, kdy programátor píše v IDE, které má kvalitně udělanou type inference. Obzvláště, když si přeje, aby javascript podporoval optional anotace, když inference selže. Podle mě v tom rozdíl není z hlediska kontroly typů žádný...
Ale jinak samozřejmě rozdíl je - v momentě, kdy ten kompiler začne ten typový systém využívat i pro něco víc než jen kontrolu korektnosti. To pak začnou být možné věci, které jsou bez typové kontroly jenom jeden "velký hack".