]Já vůbec netuším, co by ta čísla měla vypovídat. Takže když to staticky zagreguju, tak netuším, co by ten výsledek měl říkat....Garbage in, garbage out...
Máš tam jasne vysvetlenú použitú metodológiu, aj jasne prezentované výsledky z tej štúdie vyplývajúce. Ešte aj pekne zarámované. Takže to ja nerozumiem ako tomu môžeš nerozumieť. Čo je nepochopiteľné na vete "Niektoré jazyky sú náchylnejšie na bugy ako iné, avšak rozdiel je malý"? Tak čo máš neustále s tým garbage in garbage out? Čítal si to vôbec? Poslal som ti aj článok o TS, ktorý sa na to odvoláva, od profesionála z praxou, ktorý rovnako tvrdí, že TS je fajn, ale nie nevyhnutný a je to viac hype, ako potreba. V inom príspevku som pripol aj článok od Java profi zo Sun, ktorý na JS nenadáva, je z neho nadšený. Výsledok z praxe: statické typy sú často preceňované, v tej súvislosti aj samotné TS okolo ktorého je až nezdravý hype, kladivom na chyby je TDD, nie typový systém a JS nie je zďaleka tak škaredý jazyk, ako mnohí amatéri prezentujú - profesionáli si to nemyslia. A to som presne taký prípad aj zažil, nie len o tomto čítal. A praxi tu, v tomto vlákne? Ani jeden protiargument podporený akademicky, či aspoň nejakým doloženým profesionálom. No tak som teda skúsil aspoň vygoogliť "is javascript badly designed" a ako prvé na mňa vyskočila séria článkov vysvetľujúca drvivú väčšinu vašich argumentov, v zmysle, že je viac nepochopený, ako zle navrhnutý. V ďalšom výsledku v princípe tvrdí to isté aj Crockford, aj spomína, že väčšina kníh a amatérov mu robí hanbu, nie zlý návrh. Ďalej článok od ukrajinského developera, že JS nie je zlý jazyk a kto mu robí zle meno. Zasa len lopaty. Áno, nájdeš tam aj hejt, ale zasa len od lopát. Čistý hejt, to zmená bez vysvetlenia PREČO, v čom je zlý. Proste ako to robia anonymné lopaty tu. Je zlý a hotovo. Ale ok, možno stále niečo prehliadam a preto sa rád poučím: dajte mi link na akúkoľvek zmysluplnú kritiku, prečo je zlý. Či od akademikov, či od profesionálov ktorí od neho odišli, lebo ich znechutil. Ja som nič také totiž ani len nevedel vygoogliť, zato presný opak nebol problém...