Stejná HTML stránka má rozdílné dělení slov v 2 tabech

venture

Koukám jak puk, jak je možné, že stejná stránka na 2 stránkách vypadá různě v tom, že  odstavcový text je jinak dělený.

například stránka a tato stránka (Oboje stejné). Zde je vyznačeno Dělení na obou tabech (první lomítko druhá stránka, první stránka druhé lomítko)
Kód: [Vybrat]
can be / used in / multithread
Pochybuji že stránka může třeba přes AJAX něco načítat, nebo že by měla javascript, co text vkládá něco.

Spíš mám pocit, že Textový engine browseru dělá (a musí z podstaty věci) dělat sazbu, přičemž nějaké algoritmy využívají prvek náhody. Nemýlím se?

PS: Browser IE11

Lol Phirae

Re:Stejná HTML stránka má rozdílné dělení slov v 2 tabech
« Odpověď #1 kdy: 20. 09. 2018, 18:20:55 »

agent

« Odpověď #2 kdy: 20. 09. 2018, 19:07:27 »
To je tím, že MSIE11 je daleko napřed před ostatními brosery - obsahuje vyhodnocovací UI, která stránku optimalizuje, aby co nejlépe vypadala v kontextu webu, kde se nachází.
Programování přestává být deterministickou záležitostí, bude tu stále více stochaistických prvků  ;D :P

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #3 kdy: 20. 09. 2018, 20:50:50 »
Chrome = stránka ve dvou tabech vypadá stejně.

Xxxxxx

« Odpověď #4 kdy: 20. 09. 2018, 21:03:20 »
Nikde neni receno ze se html musi renderovat uplne stejne.

RDa

• 3 068
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 21. 09. 2018, 09:51:16 »
To chce screenshoty

SB

« Odpověď #6 kdy: 21. 09. 2018, 11:37:09 »
Nikde neni receno ze se html musi renderovat uplne stejne.

Samozřejmě, ale to platí pro různé vykreslovače. V opakovaném provedení jedním vykreslovačem už je to otázka jiná.

agent

« Odpověď #7 kdy: 21. 09. 2018, 12:48:22 »
To chce screenshoty
Si to zkus, odkazy výše máš - vykreslí se se to na pixel stejně (žádné roztažení textu nebo menší box), ale v jednom případě to zalomí text na nový řádek o jedno nebo dvě slova dřív než ve druhém případě.

RDa

• 3 068
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 21. 09. 2018, 13:12:12 »
To chce screenshoty
Si to zkus, odkazy výše máš - vykreslí se se to na pixel stejně (žádné roztažení textu nebo menší box), ale v jednom případě to zalomí text na nový řádek o jedno nebo dvě slova dřív než ve druhém případě.

Si to nezkusim. Nemam IE11, natoz Windows ve kterem by to bezelo. Zkus asi jine forum, nebo sem postni screenshoty kdyz chces vedet o co jde.

PL

« Odpověď #9 kdy: 21. 09. 2018, 13:29:34 »
Zkoušel jsem to v IE11 a vykreslí se to stejně. V kódu ani není nic, proč by se to mělo na dvou tabech zalamovat jinak. Možná stránku pozměňuje nějaké rozšíření. Nebo se v jednom z tabů akorát nenačetl custom font a tím pádem v druhém má text jinou šířku.

Cek

« Odpověď #10 kdy: 21. 09. 2018, 13:59:32 »
IE11 a zadny rozdil.....a ted mi rekni kvuli jake chybe v IE11 nas tam posilas:)

agent

« Odpověď #11 kdy: 21. 09. 2018, 14:49:29 »
TAk se to chová ještě hř než jsem si původně myslel - při načítání z jednoho zdroje se to rendruje různě při každém reloadu  :o (W7 SP1, MSIE 11.0.9600.18816)

xxxxx

« Odpověď #12 kdy: 21. 09. 2018, 15:12:39 »
Je tam kvanta scriptů, je tam bar na informování o cookies který se mi někdy (ten text) vykresluje jako první a pak přepíše a přesouvá dolů (a možná maže, po odsouhlasení, ale možná až po vykreslení) a očividně to má hodně dynamických prvků (ve smyslu zobrazovaných později - jako třeba ten google search). Některé prvky jsou ze stejné stránky, některé z externích zdrojů (cloudfront, google). Např. zrovna info o cookies se mi nezobrazí, pokud mám zablokované načítání z externích stránek.

Pokud některá vykreslení a přesuny v rámci DOM probíhají asynchronně, paralelně, nedivil bych se, že by mohlo docházet k jinému renderu, pokud se rozměry začnou počítat v jinou chvíli a pokud to vyjde tak nevhodně, že je to třeba právě o bod (pak si dokáži představit, že browser i úmyslně kvůli rychlosti nepřerenderuje, pokud je tam výsledná "chyba" (posun) jen o bod)

Trupik

« Odpověď #13 kdy: 21. 09. 2018, 16:05:10 »
Je to proste skutočný dynamický web. :D

RDa

• 3 068
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 22. 09. 2018, 12:47:00 »
Zkusil bych to okno zmensit a pak maximalizovat aby se prepocetli rozmery. Takto to opakovat na kazdem tabu a pak srovnat, zda to bude porad rozhozeny nebo nikoliv - to by potvrdilo tu uvahu predchoziho prispevatele ze pri malych zmenach se ne vse prekresli. Takze overit, zda velka zmena zpusobi prekresleni.