Stejná HTML stránka má rozdílné dělení slov v 2 tabech

xxxxx

Re:Stejná HTML stránka má rozdílné dělení slov v 2 tabech
« Odpověď #15 kdy: 22. 09. 2018, 19:16:13 »
@RDa zkusil jsem to bokem (W7 IE11, ale záplaty nevím zda stejné jako OP) a ano, přesně jak píšeš. Po zrušení maximalizace a jejím vrácení se to u mne někdy změní a dostává do výsledného, pak už stále stejného, stavu (stejného při opakovaní změn rozměrů a pak zpet max). Kdežto reload někdy hodí jiné rozložení (u mne málokdy, ale někdy ano).

P.S.: Koukám, že stránka natahuje externí i fonty a to nejen z gstatic (které bývají rychlé a  cacheované), ale i min. 9 dalších fontů z cloudfront. I to by mohlo hrát roli.

ffef

« Odpověď #16 kdy: 23. 09. 2018, 21:00:11 »
Tak že klasika na root.cz Je tu hromada programátorů, ale zase nikdo neví ::)

agent

« Odpověď #17 kdy: 23. 09. 2018, 21:57:02 »
Vždyť tu odpověď je.
MSIE 11 předčasně zaláme text do boxu, který ještě nedosáhl konečné šířky (protože stránka čeká na dotažení některých externích souborů) a po dokončení už to znova nepřeláme, nechá to být.
Proto se to může chovat pokaždé jinak.
Kdyby měl dotyčný box natvrdo fixní šířku v px, dít se to nebude.

A nějak nechápu, jak to souvisí s tím zda je někdo programátor. Pochybuju že by někdo z nás dělal na vývoji vykreslovacího jádra MSIE11 a měl k dispozici zdrojáky. Bez nich je to jen kvalifikovaný odhad.

xxxxx

« Odpověď #18 kdy: 24. 09. 2018, 08:34:33 »
... Kdyby měl dotyčný box natvrdo fixní šířku v px, dít se to nebude. ...
Jen drobné upřesnění. Protože externí soubory jsou i fonty (a tady dokonce externí z několika různých cizích stránek), tak ani pevné šířky boxů nestačí, pokud se render jednou dělal jen pro blízkou podobnou náhradu fontu a jednou pro reálný cílový font. Jiný font může znamenat jiné šířky, takže i jiné rozložení slov v rámci pevných, stejných, mentinelů.