Jednou jsem se nechal zlákat, a koupil iPad 2. On člověk přemýšlí jinak když si ten produkt na vlastní kůži zkusí. Přece jen konstrukce Apple výrobků je kvalitní a já byl tenkrát zvyklý jen na plastové telefony s Androidem. Navíc jsem byl unešený i z IPS displeje (i když měl jen 1024x768).
Dnes mi už jen leží v šuplíku. V podstatě jsem na tom jen koukal na YouTube a hrál hry. Obojí zvládám dělat dnes i na telefonu. Navíc s dalšími SW updaty se iPad začal znatelně zpomalovat (jsem si jist že zpomalení bylo záměr od firmy Apple, aby donutili lidi koupit nové výrobky). Už bych si od Apple nic nekoupil.
Hehe, máme to podobně. Zákonitá si kdysi (fíha, bude to skoro 10 let), po zkušenostech se služebním Samsungem Galaxy Tab 7.0, vyargumentovala iPad mini (ještě jedničku) cellular; Stál sice skoro 11 klacků, ale narozdíl od toho ťamťunka měl duralový šasi, fungující digitizér a soft klávesnici se slušným rozložením, LTEčko, pravidelný aktualizace systému, násobně delší výdrž baterky při stejný odezvě, a systém neustále nehavaroval. Po dvou výměnách digitizéru pořád ještě funguje, ale spousta aplikací přestala fungovat a už nejde ani nainstalovat, protože vydavatelé změnili chování na serverový straně a z appstoru stáhli verze pro iOS 9.x. Takže na něm je už jen GDrive a na něm PDFka s učebnicema, protože jinak než přes cloud se do něj soubory nepodporovaný systémem dostat nedají a iTunes jsou navíc tak příšernej shit, že mi do baráku nesmí. Ve výsledku mám jednoho virtuála jen na to, abych jednou za kvartál z iCloudu zazálohoval fotky.
Jedinej, kdo v rodině ještě stojí o něco od japka, je tchyně, která si na jinej tablet zvykat nechce, takže až jí její mini chcípne, možná dostane novýho; vtipný je, že telefony má celá rodina jenom s androidem, a po vyzkoušení o iPhonech nikdo nechce ani slyšet, přestiže o nich léta básnili. Apple holt ukrutně zaspal a léta modernizoval v podstatě jen cenu, takže naživo dost dramaticky ztrácí kouzlo. Navíc přístup "our way or highway" časem začne srát úplně každýho.
Hodně smutný je, že ženská půlka rodiny léta jela na mobilních windowsích, takže současný androidí vomalovánky a absence živejch dlaždic jsou pro ně krok zpátky.