Tak už se nedohadujte
Ať si každý používá a utrácí za co chce. Osobně mi přijde, že tady ty „hejty“ na Apple jsou od lidí co nikdy neměli víc než jedno jejich zařízení (nebo neměli vůbec žádné) a nezažili ten komfort komplexní integrace všeho se vším. Je mi úplně jedno jestli je Apple leader v inovacích v oblasti HW nebo ne - telefonem nefotím, kravinky jako Face ID jsou fajn, ale ne nutností, ... Foťák v displeji? K čemu? Stále mám např. iPhone SE a budu mít dokud nechcípne. Pokud si dobře pamatuju, Apple nikdy moc nevynikal v tom, že uvede nějakou technologii na trh jako první (kromě začátků iPhone). Apple o tom občas mluví, spíš ne, ale snaží se technologii dotáhnout do lepší použitelnosti a až potom to vydá. Když vezmu Face ID, tak taky nebyl první na trhu, přišel s tím později, ale s diametrálně odlišnou použitelností / spolehlivostí.
Osobně za to platím tolik, protože jsem už línej, nemám čas a nechci řešit nastavování, synchronizaci, kterou Android (čí další systém) nemá tak propracovanou (iMessage, backup, obnova a nastavení nového zařízení, ...). Plus další služby kolem iCloudu, Photos & sdílená alba, ... Chci sáhnout po čemkoli co je po ruce, udělat tam co potřebuju, dodělat to co jsem začal na jiném zařízení, ... aniž bych přemýšlel jestli to tam bude, jak to tam dostanu, ...
Ale to neznamená, že musím „hejtit“ Android. Do detailu ho neznám, občas se podívám co je nového, moc se mi nelíbí, někomu ano, fajn, problém nevidím. Nebo někomu tlačit Apple. Koho to zajímá, tomu klidně všechno rád ukážu, jen nenutím. Tihle fanatičtí zastánci z obou táborů by se měli jít léčit
Pokud bych si měl koupit jenom jedno zařízení, nechtěl jich víc, tak se možná porozhlédnu i jinde. V opačném případě to propojení & celý ekosystém nemá konkurenci (IMHO).