AMD CPU pro Javu

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
Re:AMD CPU pro Javu
« Odpověď #75 kdy: 08. 09. 2018, 13:04:10 »
Spíše mi ukaž práci programátora pro 64 vláken. Normálně potřebuješ superychlá jádra a tak do 10 vláken, takže Intel je nejlepší možnost.

Že si herní fanda neumí představit build projektu na více vláknech mě nepřekvapuje. Nebo vývoj aplikace, u které je třeba urychlit běh programu, protože to klient potřebuje, na 4 jádrech vyvine kulové.

pavell

« Odpověď #76 kdy: 08. 09. 2018, 13:06:21 »
Kompletní destrukce výkonu :D

https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=l1tf-foreshadow-xeon&num=1

U Intelu ano

Jen ji nedali do grafů, co? :D Prostě Intel is 50 patchi dává AMD úplně v pohodě.

Co nedali do grafů? Vidím výrazný pokles výkonu u Intelu po aplikaci patchů. Nikde nevidím, že by Intel dával s 50 patchi AMD. Vysazená medikace?

Tak to máš rozbitou hlaovu, jak píšu výše.

Ale tak tady máš dva super Ryzeny v jednom ve hrách a s patchi na Intel. Prostě AMD začalo trochu vystrkovat růžky, ale zatím má slabé sračky.
https://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-threadripper-2-2990wx-2950x,5725.html

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #77 kdy: 08. 09. 2018, 13:07:57 »
Takze Cinebench je tvuj pracovni nastroj? :D To jediny AMD jde, proto to vsude cpou. Dobry benchmark jsou hry.

No to sis naběhl na vidle... Takže hry jsou tvůj pracovní nástroj? To je práce snů  ;D

Ty vole, to sem fakt chodej jen dementi? Cinebench je podobny tvy praci? Nebo hra, ktera pouziva 6+ jader na vsechno mozne? Kdyz je Ryzen tak silny, tak pro to nezvlada?

Dement seš tu akorát ty. Cinebench na ukázku multivláknového výkonu se ti nelíbí, ale hraní her je podobné tvé práci asi. Seš jen troll, za mě stačilo, seš nenormální.

pavell

« Odpověď #78 kdy: 08. 09. 2018, 13:09:58 »
Spíše mi ukaž práci programátora pro 64 vláken. Normálně potřebuješ superychlá jádra a tak do 10 vláken, takže Intel je nejlepší možnost.

Že si herní fanda neumí představit build projektu na více vláknech mě nepřekvapuje. Nebo vývoj aplikace, u které je třeba urychlit běh programu, protože to klient potřebuje, na 4 jádrech vyvine kulové.

Spíše povídáš nesmysly, protože každý ví, jak dobře build škáluje. U Intelu máš 12 vláken se super rychlostí. Víc určitě nepotřebuješ. Jak to asi dnes dělají ti chudáci na Intel NB se dvěma jádry? :D Úplně v pohodě, protože intel 2 jádra jsou megarychlá. Rozhodně dávají více jak 50 % 8jádrových chudáků od AMD.

jpu

« Odpověď #79 kdy: 08. 09. 2018, 13:10:35 »
Pavell bez sa radsej hrat.

pavell

« Odpověď #80 kdy: 08. 09. 2018, 13:11:10 »
Takze Cinebench je tvuj pracovni nastroj? :D To jediny AMD jde, proto to vsude cpou. Dobry benchmark jsou hry.

No to sis naběhl na vidle... Takže hry jsou tvůj pracovní nástroj? To je práce snů  ;D

Ty vole, to sem fakt chodej jen dementi? Cinebench je podobny tvy praci? Nebo hra, ktera pouziva 6+ jader na vsechno mozne? Kdyz je Ryzen tak silny, tak pro to nezvlada?

Dement seš tu akorát ty. Cinebench na ukázku multivláknového výkonu se ti nelíbí, ale hraní her je podobné tvé práci asi. Seš jen troll, za mě stačilo, seš nenormální.

Já určitě ne. AMD všude cpe ty svoje grafy těchle blbostí, které nemají s realitou nic společného. Vše ostatní je rychlejší na Intelu. Proč asi.

pavell

« Odpověď #81 kdy: 08. 09. 2018, 13:11:46 »
Pavell bez sa radsej hrat.

Já nehraju. Ale výkon her je super test CPU.

jpu

« Odpověď #82 kdy: 08. 09. 2018, 13:17:49 »
V com? Vacsina hier funguje single thread, tak jasne ze intel ma navrch. To nikto nepochybuje. Pri normalnej praci nespoznas rozdiel. Usetris prachy, dostanes bezpecnejsi procak, bez niecoho ako Minix a mozes si upgradovat pc bez vymeny dosky.

pavell

« Odpověď #83 kdy: 08. 09. 2018, 13:22:37 »
Všechny hry jsou hodně multithread. Jedno vlákno se používalo tak v devadesátých letech. Při normální práci právě poznáš megarozdíl, protože je Intel jede asi o 20 % rychleji na jednom vlákně.

Ale ušetříš prachy, to je jasné. Pro socky dobré.

jpu

« Odpověď #84 kdy: 08. 09. 2018, 13:31:03 »
Stale preskakujes ine fakty, ktore hraju proti intelu ;)
Neviem, kto je socka, ale ze si kupim procak za 200-300€ oproti 1000€ nerobi zo mna socku. Prave naopak, bohati ludia praveze rozmyslaju trosku inak, a svoje peniaze investuju s rozumom. Taki ako ty, investuju bez rozumu, chvalia sa inym a ledva im ostanu prachy na ine.

pavell

« Odpověď #85 kdy: 08. 09. 2018, 13:36:37 »
Ale dyť si kup pomalej procák na práci. To je dobrá investice :D Já potřebuju vydělávat, tak nemůžu čekat, až Ryzen s jeho pomalými jádry něco dokončí.

jpu

« Odpověď #86 kdy: 08. 09. 2018, 13:42:38 »
Vysedavanim na roote a vypisovanim tvojich zaslepenych nezmyslov a trollingu prochadzas o ovela viac penazi. Skus sa zamysliet nad tym a potom ries rychlosti procesoru ;). Apropo ak niekto bude programovat ako prasa a neefektivne, nepomoze mu ani 100 jadier.

anonym

« Odpověď #87 kdy: 08. 09. 2018, 13:52:57 »
Kde jsi prisel na tom, ze v porovnani Intel nema na AMD v multithreadingu?

To jsem rád, že se dovídám, že Intel umí AMD konkurovat v multithreadingu, poprosím proto o konkrétní model CPU od Intelu, který se v multithreadingu srovná AMD Threadripper 2990WX - výkonem a ideálně taky cenou. Nikde ten zázračný kus křemíku nemůžu v žádném obchodě najít.

A nejaky normalnejsi procesor, ktery je vhodny do tematu "AMD pro Javu", by nebyl?

Někde ve specifikaci, testech či jinde se dá zjistit, že je ten CPU pro Javu nevhodný? Mi se zdá právě úplně skvělý. Navíc reakce byla na to, že někdo tvrdil, že Intel je v multithreadu lepší než AMD. Když jasně hodím argument,  8)

Rika se tomu podpasovka, to jsou zakony ulice synku  8)

jpu

« Odpověď #88 kdy: 08. 09. 2018, 14:01:14 »
Zakon ulice 😀 ty si zakon trollingu

Mirek

« Odpověď #89 kdy: 08. 09. 2018, 19:35:57 »
Všechny hry jsou hodně multithread. Jedno vlákno se používalo tak v devadesátých letech. Při normální práci právě poznáš megarozdíl, protože je Intel jede asi o 20 % rychleji na jednom vlákně.

Ale ušetříš prachy, to je jasné. Pro socky dobré.
Sám si součka...