Tak to je pěkně blbej nápad. Pokud začne s HTML5, tak ho nikdo do CSS nenutí. Imo pětka dělá dost věcí lépe. Je to jako radit, aby začal s Pythonem 2.
Právě že nutí - úplně stejně HTML5 i HTML4. Každý webař ho bude nutit do HTML na strukturu a CSS na vzhled. Všude si to přečte, takže pak se na to vykašle.
Protože každý je směrem k začátečníkovi chytrý jako rádio. Ať to začátečník v prvním kroku dělá stejně dokonale jako senior profesionál, a používá stejnou množinu tehcnologií jako profeisonál co se to učil 10 let. To je gró toho, co jsem napsal.
Jinak dotaz směřoval k programování, takže HTML jde trochu mimo... Fajn je JavaScript, když chceme zůstat na webu, nebo Haskell, má-li tazatel kladný vztah k matematice.
Umíte číst? Umíte chápat psaný text. Nebo jste si chtěl jen do mě kopnout?
Zkuste si znovu přečíst původní dotaz tazatele. Já nemůžu za to, že neumíte přečíst v jeho první otázce slova HTML, CSS a další. To je váš handicap že neumíte číst a chápat text, ne můj. Já za vaší neschopnost číst nemohu, opravdu ne.
Problémem dnes pro začátečníky je, že se vyskytuje bazilión rozumbradů, kteří chtějí, aby to hned dělal dokonale a profesionálně.
Před 20 lety se lidé učili programovat hry. Ale to byly hry typu někde běhá pár čtverečků, ne dnešní dokolané hry.
Před 20 lety se lidé učili web. Naučili se prostě HTML a jeli. Za hodinu až dvě mohli dělat webovou stárnku. Ale dnes se vyskytne spousta rozumbradů, kteří mu to zesložití tak, že 1) to vzdá, 2) ho to nebaví.